Çılgın Türkler her yerde

İş, sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri, başarılarıyla yurtdışında Türkiye’yi temsil ediyor.

Haberin Devamı

İşadamı Uğur Işık, Class 1 Powerboat’ta dünya şampiyonluğu için yarışırken, Dizayn VIP’in sahibi Erbakan Malkoç ABD’deki IMA Teknoloji Zirvesi’nde ödül aldı. Bora Kozanoğlu ise EuroSport’ta Türkiye’yi tanıttı.

Amerika’da teknoloji Oscar’ı aldı

Otomobillerde kullandığı teknolojiyle Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Dizayn VIP’in sahibi Erbakan Malkoç, Las Vegas’ta gerçekleşen ABD’nin en büyük teknoloji birliği IMA IMPACT Teknoloji Zirvesi’nde “otomobil tasarımında teknolojiyi en iyi kullanan firma” ödülünü aldı.
İş, sanat, spor ve siyaset dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra aralarında Suudi Arabistan Kralı ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eşinin de olduğu pek çok önemli isme özel araç tasarımları yapan Erbakan Malkoç, Google, Facebook, Adobe, IBM gibi birçok teknoloji devinin katıldığı IMA’da Türkiye’yi temsil etti.
Malkoç’a Las Vegas’taki törende ödülünü Google CEO’su verdi.

Haberin Devamı

Erbakan Malkoç, geçtiğimiz yıl da Almanya’da düzenlenen International Leaders Of Branding Intelligence Zirvesi’nde “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı ve Avrupa Kalite Ödülü”ne layık görülmüştü.

Eurosport’ta
Türkiye tanıtımı

Dünya rüzgar sörfü ikincisi ve Türkiye şampiyonu Bora Kozanoğlu, Eurosport’ta Türkiye’yi tanıttı. “Passport Turkey” adlı bir program hazırlayan kanal, Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtımı için seçtiği 10 başarılı kişi arasına giren Kozanoğlu’yla da röportaj yaptı.
Kozanoğlu, 13’er dakikalık “Passport İstanbul”, “Passport Kapadokya” ve “Passport Antalya” adlı bölümlerden oluşan programda Antalya’nın tanıtımını yaptı.
“Passport Turkey”, İngiltere, Fransa, Rusya, Polonya, Almanya, İtalya ve İspanya’da yayınlanacak, kanalın web sitesinde de yer alacak.


Hedef dünya şampiyonluğu

Işıklar Holding’in patronu, aynı zamanda İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, “Denizlerin Formula 1’i” olarak anılan, dünyanın en iyi pilotlarının katıldığı sürat teknesi yarışlarında şampiyonluk yolunda ilerliyor.
2014 Class 1 Powerboat Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Işık, Terracina’daki İtalya Grand Prix’sinde ikinci oldu.
12 takımın katıldığı ve dünyanın en hızlı teknelerinin yarıştığı şampiyonada Türk bayrağını dalgalandıran Işık, Relekta Zabo Işıklar takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda da ikinciliği kazandı.
Hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyleyen Uğur Işık ve Christian Zaborowski, 3-5 Aralık’ta Abu Dhabi’de dünya şampiyonluğu için yarışacak.

Yazarın Tüm Yazıları