Mehmet Demirkol: Yanal'ın ardından şampyonluk adayı Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Demirkol: Yanalın ardından şampyonluk adayı Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 15:22

Yorumcu Mehmet Demirkol, 25 Ekim'deki Galatasaray kongresi için önemli bir iddiada bulundu: "Yüzde yüze yakın oranla Duygun Yarsuvat kazanır." Demirkol, Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den gitmesinin ardından şampiyonluğun en büyük adayının Beşiktaş olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Yorumcu Mehmet Demirkol, Skorer'de yer alan yazısında önemli tespitlerde bulundu. Şampiyonluğun en büyük adayının Beşiktaş olduğunu ifade eden Demirkol, İsmail Kartal ve Cesare Prandelli için, "İkisi de oturdukları koltuğu dolduramıyor" dedi. Demirkol, Galatasaray'daki başkanlık yarışını Duygun Yarsuvat'ın kazanacağını da iddia etti.

"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BEŞİKTAŞ"

- Beşiktaş-Sivasspor maçını nasıl değerlendirirsiniz?

- Galatasaray ve F.Bahçe’nin birbirleriyle didişmelerinin en çok Beşiktaş’a yarayacağını düşünüyorum. Beşiktaş sadece bu yıla değil önümüzdeki 10 yıla da damga vurabilir. Stada kavuşabilirse bir an evvel. Buna uygun dinamik bir takım var. İlk 11’in tamamı bu maçı yaşıyor. Büyük yıldızlar yok belki ama her beraber maçı yaşıyorlar. Dün berabere de kalabilirlerdi fakat oyunun galibi kesinlikle Beşiktaş’tı. Geçen seneden farklılar. Geçen sene çabuk kırılan ve çabuk bozulan bir Beşiktaş vardı. İsmail Kartal göreve geldiğinden beri, Ersun Yanal görevden ayrıldığından beri en büyük şampiyonluk adayı Beşiktaş.

Haberin Devamı

"SAHADAKİ DİĞER İSİMLER SNEIJDER'İ HAK ETMİYORLARDI"

- 2-1’lik derbi maçını nasıl değerlendirirsiniz?

- Çok fazla değerlendirecek bir şey yok. ‘’Sneijder’’ yani. Bazen bir oyuncu her şeyi değiştirebiliyor. Olaganüstü iki gol attı. Teknik taktik analizi yapılabilecek bir maç değil. Tamamen tek bir oyuncu üzerine konuşulabilecek bir oyun. İki takım da bu derbiyi hak etmediler. İngiltere deki Arsenal maçından sonra İngiliz taraftarlar ve İngiliz medyasında "bu Sneijder niye bu takımda oynuyor" diye sorular vardı. Bizi de üzen sorulardı. Bu maçta daha vahim durum vardı. Sahada herkesten farklı bir Sneijder vardı. Geri kalanlar Sneijder’i hak etmiyorlardır. Ne Prandelli, ne İsmail Kartal Galatasaray ve Fenerbahçe teknik direktörlük ceketini doldurmuyorlar.

Mehmet Demirkol: Yanalın ardından şampyonluk adayı Beşiktaş


"EMENİKE'NİN POZİSYONU PENALTI VE KIRMIZI KART"

Haberin Devamı

- Maç sonunda bazı hakem hataları konuşuldu. 43. dakikada Emenike’nin penaltı beklediği pozisyon ve 90+5’teki taca çıkan topu Alper'in gol yapması... Cüneyt Çakır’ın maç performansını nasıl buldunuz?

- Emenike’nin pozisyonu penaltı. Dolayısıyla penaltı kırmızı olmalı. Fakat karışık bir pozisyon değerlendirmek kolay değil. Çogu insan ilk görüşünde devam dedi. Sonrasında penaltı dedi. Orda ancak Süperstar hakemlerin doğru analizi yapması kolay oluyor. Cüneyt Çakır iyi hakem fakat süperstar değil. Fakat dünyada şu anda süperstar hakem de yok. Collina gibi hakemler kalmadı artık. Anlayabiliyorum yaptığı hatayı. Çizgiyi geçen pozisyonda yardımcı hakemin çok uzağında. Futbol sahasının kör noktası orası. Bu da bence anlaşılabilir bir hata.

Mehmet Demirkol: Yanalın ardından şampyonluk adayı Beşiktaş

Haberin Devamı

"ALVES O HAREKETİ NEDEN YAPTIĞINI ANLATMALI"

- Alves’in Dzemaili’ye sert bir faulü var kırmızı kartla cezalandırılan. Bazı spor yazarlarımız 'ihanet' olarak bazıları ise 'kadro dışı kalmalı' olarak yorumladı bu olayı. Sizce Alves’e bir ceza gerekirse bu ne olmalı…

- Alves’in futbol olarak Fenerbahçe’ye bir katkısı yok. Serdar Kesimal oynasa ne değişir hiç bir şey değişmez. Çok uzun süredir Alves çok formsuz. İhanet demem fakat Alves’ten açıklama bekliyorum. Niye yaptı? İnsan neden öyle bir hareket yapar? Bekir’in geçen haftaki pozisyonu topa giderken rakibi görmedi son anda ayağını çekti. Ama yine de kırmızı karttı. Burada top yok ona rağmen uzatmaya devam etti ayağını. Bunun üzerine her türlü spekülasyonu yaparsın. Alves niye böyle yapıyorsunuz diyemez. Saçmalığın dik alası. Alves’in bugün kontratı iptal edilebilir.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE İÇİN OLMAZSA OLMAZ 3 UNSUR: KARİZMA, MİSYON VE VİZYON"

- Fenerbahçe, taraftarın beklediği çıkışı patlamayı yapamadı. Devre arası bir teknik adam degişikliği haberleri yayılıyor. Dün oynanan Fenerbahçe voleybol karşılaşmasında Ersun Yanal lehine tezahürat yapıldı. Bu serzeniş hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

- Taraftar istifa diye de bağırır, şampiyon hocanın adını da bağırır. Fenerbahçe deki sorun yönetimsel bir sorun artık. Teknik direktör sorunu değil. Fenerbahçe yönetim tarzını gözden geçilmeli. Kongre memnunsa tabiki bir şey diyemem. Kongre iradesine taraftar iradesine bir şey diyemem. İsmail Kartal çok iyi bir insan teknik adam da olabilir. Fakat Fenerbahçe teknik direktörlüğü başka bir şeyi gerektiriyor.

Haberin Devamı

Rahmetli Kazım Kanat karizma, misyon ve vizyon diye özetlemişti. Bunlar özellikle Fenerbahçe teknik direktörüyseniz olması gereken özelliklerdir. Haddimizi bilerek oynadık gibi laflar Fenerbahçe koltuğunu doldurmaz. İsmail Kartal’ı o göreve getiren yönetim sorgulanmalıdır. Teknik direktör değişimiyle sorun çözülmez.

Mehmet Demirkol: Yanalın ardından şampyonluk adayı Beşiktaş

"GALATASARAY'DA SEÇİMİ DUYGUN YARSUVAT KAZANIR"

- Galatasaray’da seçim yaklaşıyor. İki isim başkanlığa aday oldu. Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman'ın Galatasaray’daki sportif ve mali sıkıntılara çare olabileceğini düşünüyor musunuz?

-Bizim kulüplerimiz kazandıkları paraları borçların faizlerine ve ciddi boyutta olan maaşlara ödüyorlar. Yapılacak iki iş var. Oyuncu giderlerini kısmanız gerekiyor. Şimdi ne yapacaksınız. Sneijder’i mi göndereceksiniz? Tabi ki yollayamaz. Küçülmeye gidemeyeceği için bu borç krizi devam edecek. 2016-2017’’de bütün kulüplerimizi çok ciddi sıkıntılar bekliyor. Galatasaray’da seçimi yüzde yüze yakın oranla Duygun Yarsuvat kazanır. Alp Yalman’ın kazanabileceğini düşünmüyorum. Duygun Yarsuvat kazanır muhtemelen de Mayıs ayında Ali Dürüst başkan olur ikna edilirse. Ben şunu biliyorum. Ünal Aysal bu işin içinden çıkmaz. Sağında solunda üstünde altında mutlaka bi şekilde olur. Duygun Yarsuvat’ın seçilmesi bu devre için Ünal Aysal yönetiminin devam etmesi anlamına gelir.

"ALP YALMAN KAZANIRSA PRANDELLI GİDER, AMA YALMAN KAZANAMAZ"

- Seçim sonunda adayların hangisi kazanırsa Prandelli ile devam edilebileceğini düşünüyor musunuz?

-Alp Yalman kazanırsa görevden alabilirdi .Fakat kazanamaz. Duygun Yarsuvat da "Mayıs'a kadar göreve geleceğim." dedi. Mayısa kadar göreve gelen biri hoca değişikliği yapmaz. Çok ciddi bir kriz olursa nedir bu kriz şampiyonluktan uzaklaşılır, şampiyonlar liginden uzaklaşılır. UEFA’ya katılınamaz o zaman bir değişiklik yapılır.

- Abdurrahim Albayrak 'Galatasaray’ın başarısı için herkesle görüşürüm' demişti ve Lucescu ile görüştügü iddia edilmişti?

-Abdurrahim Albayrak çok değişik bir figür. Onu başka türlü değerlendirmek gerekiyor. Galatasaray için yaşıyor. Albayrak’tan spekülasyon oluşturacak açıklamalar gelebilir fakat Duygun Yarsuvat bunları düzeltir ve "Başkan ne diyorsa odur" der, konu kapanır. Lucescu’nun bu ara dönemde gelebileceğine ihtimal vermiyorum. Ekibi Galatasaray’a gelmek istiyor çünkü Ukrayna karışık. Ünal Aysal’a ikna olmadı. Zaten bunu da söyledi. Çok ciddi bulmadık teklifi dedi. Haklı olduğu da ortaya çıktı . İki ay sonra Ünal Aysal görevden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!