Atina’ya Türk sineması çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Atina’ya Türk sineması çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:09

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nın desteğiyle Atina’da 23-29 Ekim tarihleri arasında “Türk Filmleri Haftası” düzenlenecek. Etkinlik süresince, filmlerin oyuncu ve yönetmenleri seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Türk Filmleri Haftası, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği, Atina-Pire Başkonsolosluğu ve Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğinde düzenlenecek. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen hafta boyunca, dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş, Gözümün Nûru, Ben O Değilim, Küf, Kosmos, Dedemin İnsanları, Yozgat Blues, Daire, Kelebeğin Rüyası, Sürgün filmlerinin yanısıra Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol, Masumiyet gibi Türkiye Sineması’nın klasikleşmiş başyapıtları da Yunanistanlı sinemaseverlerle buluşacak.

Atina’ya Türk sineması çıkarması

Türk sinemasının efsane iki oyuncusu Atina’da izleyicilerle buluşacak. Türk Sineması’nın başyapıtlarından, Gelin filminin başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit ve Selvi Boylum Al Yazmalım filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray, gösterimlerden sonra izleyicilerle buluşacak.
Ankara Uluslararası Film Festivali’nde en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini alan Daire filminin başrol oyuncusu Nazan Kesal; Erol Özlevi’nin yönetmenliğini, Türker İnanoğlu’nun yapımcılığını yaptığı, Rıdvan Akar’ın ‘İstanbul’un Son Sürgünleri’ kitabından uyarlanan Sürgün filminin usta oyuncularından Mahir Günşiray ve Saadet Işıl Aksoy film gösterimlerinden sonra seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!