Kerry: Türkiye'ye politika değişikliği olmadığını anlattık

Güncelleme Tarihi:

Kerry: Türkiyeye politika değişikliği olmadığını anlattık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 14:12

Endonezya ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kürtlere havadan yapılan silah desteğine ilişkin olarak konuştu, "Türkiye'ye bunun politika değişikliği olmadığını anlattık" dedi. Bu arada YPG'ye yakın internet siteleri, söz konusu silah ve muhimmatın fotografını yayımladı.

Haberin Devamı

KJendisinin ve Başkan Barack Obama'nın Türk yetkililerle görüştüğünü ifade eden Kerry, “Suriye’deki Kürtlere silah dağıtımı yapılmasının ABD politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye’ye anlattık. Bu yaşanan krize ‘anlık’ bir müdahaleydi” dedi.

Yapılan yardımın ahlaki boyutu olduğunu söyleyen Kerry, “IŞİD’e karşı savaşan Kürtlere yardım etmemek sorumsuzluk olurdu” dedi.

Kerry: Türkiyeye politika değişikliği olmadığını anlattık

Kerry: Türkiyeye politika değişikliği olmadığını anlattık
KOBANİ’DEKİ KÜRT KUVVETLERE HAVADAN SİLAH YARDIMI YAPILDI


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün, "IŞİD’e karşı Kobani’yi savunan bölgedeki Kürt kuvvetlerine havadan silah yardımı yapıldığını" duyurmuştu.

Amerikalı üst düzey bir yetkili, Amerikan güçlerinin Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve insani malzeme yardımı yapmasıyla ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan telefon görüşmesinde bilgilendirdiğini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!