AB'de yeni kriz sinyali!

Güncelleme Tarihi:

ABde yeni kriz sinyali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 17:32

Borsa düşüyor. Euro dolar karşısında değer kaybediyor. Yunanistan'dan yine haberler kötü geliyor. Faizler nerdeyse sıfırlanmasına rağmen yatırım yok. Euro bölgesi yeni bir krizin eşiğinde mi?

Haberin Devamı

Euro bölgesi 2008'de düştüğü mali krizin eşiğinden 7 yıl geçmesine rağmen çıkamadı. Euro bölgesinin ikinci büyük ekonomisi Fransa borçtan kurtulma hedefini tutturamadı. Birinci büyük ekonomisi Almanya ise ekonomik büyüme hedefini küçültmek zorunda kaldı. Yunanistan'dan yine kötü haberlerin gelmesi, ekonomi ve finans uzmanları arasında Euro bölgesi bir krizden daha tam çıkmadan bir yenisine mi sürükleniyor tartışmasını başlattı.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTI
2008 yılında Euro bölgesindeki mali krizi önceden haber veren İsviçre'deki Uluslararası Ödemeler Bankası (BİZ) yeni bir kriz uyarısında bulundu. Bankanın ekonomi şefi Claudio Borio, Alman “Die Welt” gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ucuz para politikasının yeni patlamalara ve krizlere yol açmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Cladio Borio şöyle dedi: “Uzun vadede fiyat ve mali istikrarı sağlamak için faiz oranı tüm dünyada çok düşük seviyede. Bu açıdan durum mali kriz dönemine benziyor. Biz o zaman da ucuz paraya karşı uyarmıştık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!