Reebok'a Hong Kong ve Abu Dhabi fonlarından flaş satın alma teklifi

Güncelleme Tarihi:

Reeboka Hong Kong ve Abu Dhabi fonlarından flaş satın alma teklifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 13:41

Dünyanın dev spor giyim üreticilerinden Reebok'a Hong Kong ve Abu Dhabi merkezli fonlardan 2.2 milyar dolarlık satın alma teklifi geldi. Reebok özellikle ABD pazarında kan kaybediyordu.

Haberin Devamı

Spor giyim ve ayakkabı üreticisi Reebok'a Hong Kong ve Abu Dhabi merkezli fonlardan satın alma teklifi geldi. Adidas'ın sahip olduğu Reebok'a Jynwel Capital ve Abu Dhabi hükümet fonundan 2.2 milyar dolarlık teklif yaptı.

Adidas'ın teklifi aldığı ancak henüz herhangi bir karar vermediği konuşuluyor. 2006 yılında Adidas Reebok'ı 3.8 milyar dolara satın almıştı. Adidas bu hamleyle özellikle ABD pazarında Nike'tan pazar payı kapmayı hedefliyordu.

Reeboka Hong Kong ve Abu Dhabi fonlarından flaş satın alma teklifi

Ancak rakamlar bu hedefin gerçekleşmediğini ortaya koydu. Wall Street Journal gazetesine göre 2005'te ABD spor ayakkabı pazarının yüzde 18'ini elinde bulunduran Adidas ve Reebok 2014'te sadece yüzde 8 pazar payına sahip olabildi. Bu payın sadece yüzde 2'sini Reebok oluşturuyor. Nike ise Jordan markası da dahil edildiğinde bu pazarın yüzde 60'ına sahip konumda.

Haberin Devamı

Reebok çoğunluğu spor ayakkabılarından olmak üzere yıllık 712 milyon euro ciro elde ediyor.

Reebok'a teklifi yapan firmaların iddiası Reebok'ın Adidas'tan bağımsız bir yönetimle daha çok başarılı olacağı yönünde. Adidas'ın teklife cevabı ise merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!