Türkiye’ye gitti cihatçı oğlunu kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye gitti cihatçı oğlunu kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 11:39

İngiliz bir annenin IŞİD için savaşmak üzere Suriye’ye giden ancak daha sonra ülkesine dönmek istediğine karar veren 21 yaşındaki oğlunu Türkiye’ye giderek kurtardığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Soyadını basına açıklamak istemeyen Linda isimli kadının üç hafta boyunca Türkiye’de kaldığı ve Adana’daki bir internet kafeden James isimli oğluna sınırı güvenle geçebilmesi için direktifler yolladığı belirtildi.

Türkiye’ye ulaşmaya çalışırken çapraz ateş altında kalıp yaralanan cihatçının zorlu bir yolculuktan sonra annesine kavuşmayı başardığı ve onunla birlikte İngiltere’ye döndüğü açıklandı.

BBC’nin Inside Out isimli programına konuşan Linda, oğlunun 3 yıl önce “ona güçlü bir ahlaki pusula sağlayacağını” düşündüğü için İslam dinine geçmeye karar verdiğini ve bu süre boyunca İslam dini ile ilgili araştırmalar yaptığını söyledi.

Oğlunun internette tanıştığı IŞİD yanlıları tarafından beyninin yıkandığını söyleyen kadın “O Suriye’ye gitme kararını benden sakladı çünkü onu durdurmak için elimden gelen herşeyi yapacağımı biliyordu” dedi.

Haberin Devamı

Oğlunun Suriye’den onu arada bir aradığını belirten kadın “Onu eve dönmek için ikna etmeye çalıştım ancak bu sadece onun orada kalma istediğini artırdı. Sonunda onsuz İngiltere’de yaşamaya dayanamadığımı ve yurtdışına çalışmaya gideceğimi söyledim. Bu onun eve dönmeye karar vermesini sağladı” dedi.

Linda İngiltere’ye döndüklerinde oğlunun polis tarafından sorgulandığını ancak hemen serbest bırakıldığını söyledi. Bekar bir anne olan kadın İngiliz istihbarat teşkilatı MI5’ın da oğluna bazı sorular yönelttiğini belirtti.

Ancak James’in radikal görüşlerinden kurtulması için hiç bir rehberlik hizmeti almadığını belirten kadın, hükümetin bu tavrının oğlunun IŞİD’e dönmesine neden olabileceğini söyledi.

Yüzlerce İngiliz vatandaşının IŞİD için savaşmak üzere Suriye’ye gittiği, bunlardan yaklaşık 250’sinin İngiltere’ye geri döndüğü düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!