Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay

Güncelleme Tarihi:

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 11:23

Suriye sınırındaki, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde son üç günde, üç karmaşık olay meydana geldi. Üçü de Suriye'de yaşananlarla bağlantılı üç olay…

Haberin Devamı

İLK OLAY: CUMA GÜNÜ IŞİD SURİYELİ MUHALİF KOMUTANI KAÇIRMAYA ÇALIŞTI

Haberi, İngiliz Daily Telegraph gazetesi verdi. Habere göre, IŞİD Suriyeli muhalif örgütlerden "Thuvar Rakka"nın komutanı Ebu İsa'yı Urfa'da kaçırmaya çalıştı. Telegraph, Ebu İsa'nın IŞİD tarafından kaçırılmaya çalışılırken, vurulduğunu yazdı.

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay
'IŞİD, Suriyeli komutanı Türkiye'de kaçırmaya çalıştı'

Kaçırma eylemi, IŞİD'le çalışan kaçakçılardan birinin güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanması ile ifşa oldu. Vurulan Ebu İsa'nın da Urfa da bir hastanede tedavi altında olduğu öne sürüldü.

Telegraph'ın haberine göre, Thuvar Rakka, Türkiye'de eğitilecek Suriyeli muhalif gruplar arasında bulunuyor. Haberde, vurulan komutan Ebu İsa'nın yardımcısı Ahmet ABdül Kader'in MİT'e, kaçırma eylemini gerçekleştiren IŞİD militanlarının kimliklerini bildirdiği ancak MİT'in "merak etmeyin takip ediyoruz" demekle yetindiği iddiası da yer aldı.

Haberin Devamı

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay

İKİNCİ OLAY: SURUÇ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI VE OĞLUNA SUİKAST

İkinci olay dün gerçekleşti. Suruç eski belediye başkanı Salih Tekinalp ile oğlu veteriner Sinan Tekinalp, uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Şanlıurfa-Suruç otoyol çıkışında meydana geldi.1994 yılında CHP'den Suruç Belediye Başkanı seçilen babası Salih Tekinalp ile birlikte Şanlıurfa’dan Suruç’a döndüğü öğrenilen Sinan Tekinalp yönetimindeki 33 B 3254 plakalı otomobile, Aligör Mahallesi yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu tüfeklerle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu baba- oğul vurulurken, otomobilde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Bölgede bulunan Dinay aşiretinin de ileri gelenlerinden olan Salih Tekinalp, dört ay önce de uğradığı silahlı saldırıda yaralanmıştı.

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay
Suruç'un eski belediye başkanı ve oğlu öldürüldü

* ÜÇÜNCÜ OLAY: “MİT TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUM" DİYEN KADIN GAZETECİ, TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

Üçüncü olay yine dün gerçekleşti:

İran’ın İngilizce yayın yapan resmi televizyonu Press TV’nin Lübnan asıllı ABD vatandaşı muhabiri Serena Shim, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay
ESRARENGİZ KAZADA SICAK GELİŞME

Haberin Devamı

30 yaşındaki Shim, Cuma günü Press TV’ye gerçekleştirdiği bağlantıda Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanmaktan korktuğunu söylemişti. Shim ayrıca, Türkiye’den Suriye’ye giden yardım konvoyları içinde militanlar taşındığını iddia etmiş ve bununla ilgili görüntülere sahip olduğunu öne sürmüştü. Kazanın Shim’in içinde olduğu otomobilin bir beton mikseriyle çarpışması sonucu gerçekleştiği ifade edildi. Kazada Press TV’nin kameramanı Judj July de yaralandı ve SURUÇ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beton mikserinin sürücüsü ise gözaltına alındı.

Sınırda bir şeyler oluyor: Üç günde üç olay
Ajanlıkla suçlandığını iddia eden Press TV muhabiri trafik kazasında öldü

ŞANLIURFA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İran'da İngilizce yayın yapan Press TV muhabiri Serana Shim'in, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde trafik kazasında ölmesinin ardından ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, “Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız” dedi.
Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesindeki trafik kazasının ardından bazı medya kuruluşlarında yanıltıcı ve yönlendirici iddiaların yer aldığını söyledi.
Kazayla ilgili detaylı soruşturmanın başlatıldığını vurgulayan Küçük, “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. İddialar tamamen gerçek dışıdır. Bunlar, Türkiye'yi güç durumda bırakmaya yönelik girişimlerdir. Soruşturma neticelendiğinde detaylı açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı.
Press TV adına, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaları takip etmek için bir hafta önce Suruç'a gelen ABD vatandaşı Serana Shim ve kameraman Judy July'nin içinde bulunduğu otomobil, dün akşam karşı yönden gelen beton mikseriyle çarpışmıştı. Kazada Shim olay yerinde ölmüş, yaralanan July hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!