Ankara'nın Beşiktaş'ına Ba!

BEŞİKTAŞ, ‘evindeki deplasman’da fark atarak kapatacağı bir ilk 45 oynadı: Penaltısı verilmedi (sanırım hakem, Balıkesir maçında atılmayan Ersan Gülüm ile mahsuplaştı!), bir topu direkten döndü ve bir kaç tane de gollük vuruştan yararlanamadı.

Haberin Devamı

Oyunu Sivas ellerine yığan Beşiktaş, en büyük tehlikeyi o ana kadar göze giren Serdar Kurtuluş’un hatasından yaşadı ve devamında oluşan kornerden de golü yedi.
Kartal, sayısız ölü toptan birine bile can veremezken Sivas, ilk kornerinde Bilic’e ders verircesine, akıllı bir set oyunu kurup, golü buldu. Tolga’nın önünde duran Motta da, Da Costa’nın ekmeğine yağ sürdü.
Beşiktaşlı topçu, topu rakip ceza sahasına göndermeyi ‘orta’ sanıyor. Halbuki bir çoğu ‘günah benden gitsin’ tadında...
İlk bölümün en büyük aksaklığı Kerim’di. Ne geriden top aldı, ne de final pası üretti. Ve Demba... Koordinasyon sorunu vardı.

YAPTIĞI ASİSTLE CANTONA’YI KISKANDIRDI

BILIC, 43’te (!) çıkarması gerekirken Kerim’e boşuna 10 dakika daha avans verdi. Oğuzhan ile birlikte Beşiktaş namına hücum hattına zeka da oyuna girdi. Kartal fırtınasında Demba Ba, ligde siftah yaptı. İkinci golünde işe elini de karıştırmış. Ne var ki dün akşam Mete Kalkavan, elle oynamayı serbest bırakmıştı (!)
Öne geçince Beşiktaş, maçın bittiğini sanıp yaslandı (3-2’den sonra da geri çekildi) ve yine kornerden golü yedi. ‘Looking for Eric’ filminde “En iyi golün hangisiydi” sorusuna Cantona, “Yaptığım bir asisti” der. Ba da Olcay’a yaptığı asistle artık bu cümleyi kurabilir.
Bu sezon bu topraklarda oynanan en heyecanlı ve keyifli maçtı. İki tarafa da teşekkürü borç bilelim. Şairle verkaça girip söylersek, Ankara’nın en güzel tarafı, İstanbul’a 3 puanla dönmektir!

Yazarın Tüm Yazıları