Golün adı Ba

NEFES kesen bir maç oldu. Beşiktaş maestro yani 10 numara eksikliğini Sosa ve Oğuzhan’ın yokluğunda hissediyor.

Haberin Devamı

Demba Ba Beşiktaş’ın golcüsü olduğunu bir kez daha kanıtladı. İstanbul’da kazanamayan Kartal, Bursa, Mersin, Balıkesir ve de Ankara fark etmez kazanmaya devam ediyor.

OSMANLI STADI

YILLARCA adı Ankaraspor’du. Bu sezon, Atatürk’ün kurduğu Türkiye’nin başkenti Ankara’yı isminden çıkartıp Osmanlıspor adını alan kulübün stadında ev sahibiydi Beşiktaş. Coşkulu ve sürekli destekleyen bir taraftar, kompakt bir stat ve iyi bir zeminde Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’ndan çok daha iyi şartlarda oynadı dün gece. İstanbul’da bir stat bulamazken ben olsam Beşiktaş’ın yerinde kalırım burada.
Beşiktaş baştan sona üstün oynadı. Ama aylarca beklenen Sosa’nın sakatlığında ve alternatifi ve ya partneri Oğuzhan’ın yokluğunda, Demba Ba’ya ince paslar atacak, Gökhan’ı, Olcay’ı ölü noktaya kaçıracak adam yoktu Kartal’da. Kerim Frei, dün gece nerede oynadığını anlamadan ve takıma hiçbir katkı yapmadan oyundan çıkarıldı. İlk yarıyı yenik kapatan Beşiktaş Oğuzhan’ı riske etti ve oyuna aldı.

PENALTI KAYNADI

İLK yarının sonu, uzatmalar. Beşiktaş serbest vuruş kullanacak. Hakem, Sivaslı Mehdi’yi uyarıyor. ‘Barajda ellerin göğüs hizasında olmasın’ diyor. Doğru da daha 8. dakikada Serdar’ın ortasında Ümit’in topu göğüs hizasında elle kesmesine Kalkavan neden penaltı vermedi?
İlk yarını şutu direkten döndü. Net pozisyonlar kaçtı ama gol çizgisinde Motta, Tolga’nın önünü kapatınca komik bir gol yedi Beşiktaş. Gecenin yıldızlarından Töre’ye Ba da eklendi. İş birliği beraberlik golünü getirdikten sonra Ertuğrul müthiş bir kurtarış yaptı Ba’nın kafa vuruşunda. Ba, 65’te yine nefis bir gol atarken ve 3. golün pasını Olcay’ya verirken gecenin yıldızı oldu: 2 gol, 1 asist. Beşiktaş ligde 6. maçında evinde (!) ilk galibiyetini aldı. Dikkati çeken özellikle öne geçtiği maçlarda Kartal’ın takım savunmasındaki sıkıntı. Bireysel hatalar da buna eklenince Sivas son dakikalarda skoru 3-3’e getirebilecek şansları da buldu.

MAÇIN YILDIZLARI

Ba Töre Ertuğrul

Yazarın Tüm Yazıları