PYD’ye ABD silahı mı?

Güncelleme Tarihi:

PYD’ye ABD silahı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 21:49

PKK’nın Suriye kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile görüşmelere başlayan ABD’nin, PYD’ye silah vermeyi de taahhüt ettiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Kürt sitesi Rudaw, Arapça yayın yapan Şark ul-Asvat gazetesine demeç veren PYD Sözcüsü Nevaf Helil’in, “ABD’nin PYD’ye silah yardımında bulunacağını açıkladığını” duyurdu. Habere göre Helil, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in, Fransa’nın başkenti Paris’te, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein ile yaptığı görüşmede ana gündem maddesinin, silah gönderilmesi olduğunu iddia etti. PYD Sözcüsü, 16 Ekim’de, Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde Salih Müslim ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken arasındaki görüşmede de aynı konunun ele alındığını ifade etti. Helil, görüşmelerde ABD tarafının, IŞİD’e karşı savaşın sürdüğü Rojava’ya, öncelikle de Kobani kentine silah gönderilmesini kabul ettiğini söyledi. Helil, iki yıldır temas halinde olduklarını belirttiği ABD’nin, Türkiye’nin tavrı nedeniyle bunu şimdiye kadar açıklamadığını da savundu.

KÜRT MECLİSİ’NDEN SURUÇ’A KAMP

Irak Kürt Bölgesel Meclisi’nin, IŞİD saldırıları nedeniyle Kobani’den kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınanlar için bir kamp kurmak istediği bildirildi. Kürt Meclisi’nden bir grup parlementerin Suruç’ta yaptığı incelemelerin ardından sınıra yakın bir noktada kamp kurulması için Türkiye’ye başvurduğu öğrenildi. 260 ailenin barınacağı kamp için harcanacak para Kürt Meclisi’nin bütçesinden karşılanacak.

TÜRKİYE İÇİNDE BÖLGE YOK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’den kaçanlar için Türkiye sınırları içinde bir güvenli bölge oluşturmak için çalışmalar yaptığına dair açıklaması ise yetkililer tarafından doğrulanmadı. TSK’nın Türkiye sınırları içinde bölge kurulması için hiçbir çalışmasının olmadığı vurgulandı. TSK’nın Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun boşaltılacağına dair çıkan haberlerin de tamamen hayal mahsulü olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!