Eşitsizliğe one minute

Güncelleme Tarihi:

Eşitsizliğe one minute
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:15

TÜSİAD, kadın-erkek eşitliğinin önemine dikkat çekmek, eşitsizliğin yarattığı sıkıntılar konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bir kısa film yarışması düzenliyor. Üniversite öğrencilerine yönelik yarışmada başvurular 14 Kasım’da sona erecek, 1 ya da 5 dakikalık kısa filmler yarışacak.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), daha demokratik ve refahın daha adil paylaşıldığı bir ülke olmanın önkoşulu olarak kabul edilen kadın-erkek eşitliği kosunuda bir kısa film yarışması düzenliyor. Genç nesillerin toplumsal zihniyet dönüşümünü hızlandırıcı gücünden hareketle, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışma üniversite öğrenicilerine yönelik olacak. Yarışma kapsamında ‘Kadın-erkek eşitliğinden ne anlıyorsunuz?’, ‘Kadın-erkek eşitliği nasıl olmalı?’, ‘Mevcut eşitsizlikler sizi ve çevrenizi nasıl etkiliyor?’ gibi sorulara cevap aranacak. Kadın-erkek eşitliğinin önemi ya da eşitsizliğinin ülke kalkınması için yarattığı sıkıntıları 1 veya 5 dakikada anlatan filmlerin değerlendirmeye alınacağı yarışma için başvurular 14 Kasım’da bitiyor.

Eşitsizliğe one minute

Haberin Devamı

ALACAĞIMIZ YOL VAR

TÜSİAD Sosyal İşler Komisyonu’na bağlı olarak çalışan ‘AB Sürecinde Kadın-Erkek Eşitliği’ Çalışma Grubu’nun başkanlığını yürüten ve aynı zamanda SUTEKS’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Nur Ger, TÜSİAD olarak kadın-erkek eşitliği konusunda yürüttükleri birçok çalışmaya bir yenisini daha ekleyerek, kadın-erkek eşitliğini 1 veya 5 dakika içinde anlatacak bir kısa film yarışması düzenleyerek, toplumun dikkatini bu noktaya çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’de kadının işgücüne katılımının atılan son adımlarla ancak yüzde 30’a yaklaşabildiğini söyleyen Ger, şöyle konuştu: “Bu ortalama AB’de, OECD’de ve BRICS ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde. Türkiye’nin daha alacağı çok yol var. 2023’te bile Türkiye’de kadının işgücüne katılımı yüzde 40 olarak hedeflenmiş. Hiç değilse yüzde 50 hedeflenmeli. Eğer bu konuda kararlı bir politika geliştirilirse başarılabilir. Nasıl Hükümet, son 12 yılda enflasyonu yüzde 60’lardan tek haneye çektiyse, kadın-erkek eşitliği konusunda da gerekli politikaları bütüncül bir anlaşıyla hayata geçirmeli. İstenirse başarılabilir.”

Haberin Devamı

EĞİTİMLE BAŞLIYOR

Türkiye’de bölgesel eşitsizliğin yanında cinsiyet eşitsizliğinin de çok güçlü bir şekilde yaşandığını söyleyen Ger, kadınların eğitiminin erkeklere göre daha düşük seviyede olduğunu ve buna bağlı nedenlerle de gelir üretemediğini belirtti. Ülke olarak karşı karşıya olduğumuz orta gelir tuzağından çıkmanın yolunun, kadının istihdama katılımını artırmaktan geçtiğini vurgulayan Ger, “Bir evde sadece erkek çalışırsa, gelir 10-15 bin dolar ya da TL’de kalıyor. Oysa kadın da çalışırsa, gelir otomatik olarak 20-30 bine çıkıyor. Eşitsizlik sadece iş hayatında değil, daha çocukken eğitimde başlıyor. Kadınlar eğitim fırsatlarından eşit yararlanamadığı için iş hayatında da eşit şartları yakalamakta zorlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ödül töreni Ocak 2015’te

HER bir kategori için birincilik ödülü 7 bin 500 TL, ikincilik ödülü 5 bin TL ve üçüncülük ödülü 3 bin TL olarak belirlendi. Kazananlar Ocak 2015’te TÜSİAD tarafından düzenlenecek konferans kapsamında ödül töreninde açıklanacak ve ödüller sahiplerine takdim edilecek. İstanbul dışından katılım sağlayıp, ödül kazanan yarışmacılara yurtiçi ulaşım ve konaklama desteği sağlanacak.

Başvurular 14 Kasım’a kadar

Eşitsizliğe one minute

BAŞVURU süreci 14 Kasım 2014 tarihinde sona erecek olan yarışmada ön elemeyi geçen eserler 10 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın jürisi alfabetik sıraya göre şöyle: Nuri Çolakoğlu, Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Nur Ger, Tomris Giritlioğlu, Şener Şen, Alin Taşçıyan, Yavuz Turgul, Hülya Uçansu, Uğur Vardan ve Serra Yılmaz.

Haberin Devamı

Birinciler kamu spotu olabilir

YARIŞMADA, “en çok 1 dakika süreli” ve “en çok 5 dakika süreli” olmak üzere iki kategoride kısa film başvuruları alınacağını söyleyen Nur Ger, ödül alan filmlerin kamu spotu olarak yayınlanması için girişimde bulunulması planlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!