Irak’ta IŞİD’e iki vilayette darbe

Güncelleme Tarihi:

Irak’ta IŞİD’e iki vilayette darbe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 21:38

Irak ordusu ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarına rağmen ilerlemeye çalışan terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) durdurmak için saldırılarını yoğunlaştırdı.

Haberin Devamı

Ülkenin batısındaki El Enbar vilayetinin başkenti Ramadi’de IŞİD’in saldırı düzenleyeceği tehdidiyle cuma günü konulan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı açıklandı. Enbar vilayeti konsey başkanı Sabah Karhut, IŞİD’in bazı bölgeleri havan topuyla vurduğunu ancak buraları ele geçiremediğini söyledi. Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre Enbar’ın kuzeyindeki Selahaddin vilayetinde ise IŞİD’e karşı kapsamlı operasyon için harekete geçildi. Vilayetin başkenti Tikrıt ve Beyci’de IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara Irak ve ABD uçakları da destek verdi. Selahaddin vilayetinde yürütülen operasyonlarda 94 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıklarken IŞİD ise bu vilayette dün intihar saldırısı düzenledi. Örgütün, Beyci’ye yaklaşan Irak merkezi hükümetine bağlı polis ve askerleri durdurmak amacıyla düzenlediği saldırıda 4 polisin öldüğü Selahaddin Polis Müdürü General Hamid Namis El Cuburi olmak üzere
7 polisin yaralandığı açıklandı.

IŞİD’İN YARGICI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak’ın doğusundaki Diyala’da ise IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonlarda aralarında örgütün ’şeriat yargıcı’ Ebu Aişe’nin de bulunduğu 30 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Diyala’nın başkenti Bakuba kentinin 40 km kuzeyindeki IŞİD kontrolündeki El Mikdadiye ilçesine bağlı El Tayiha bölgesie düzenlenen geniş kapsamlı operasyona savaş uçakları da katıldı.


Lübnan sınırı kapattı

Haberin Devamı

Lübnan, Suriye’de 2011 Mart ayından beri devam eden çatışmalardan kaçan Suriyelileri artık ülkesine kabul edemeyeceğini, sınırlarını kapattığını açıkladı. Lübnan Sosyal İşler Bakanı Raşid Derbas, ülkesine kaldırabileceğinden çok daha fazla mültecinin girdiğini, bundan dolayı sınırı kapattıklarını söylerken “Bundan sonra Suriye sınırlarımızdan mülteci girişini istemiyoruz. Sadece insani sebepler dahilinde(buna da sosyal işler ve iç işleri bakanlığı karar verecek) ülkeye mülteci girişine izin verilecektir. Birleşmiş Milletler’e de gerekli bilgilendirme yapıldı.” dedi. Lübnan’da resmi kayıtlara göre, Suriyeli mülteci sayısı 1 milyon 100 bini geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!