IKBY: Kobani için Türkiye ve ABD ile irtibattayız

Güncelleme Tarihi:

IKBY: Kobani için Türkiye ve ABD ile irtibattayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 21:30

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Barzani, IŞİD saldırısı altındaki Kobani için Türkiye ve ABD ile irtibatta olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’nin başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’ndan IŞİD’in kuşatması altındaki Kobani için Ankara ve Washington’la irtibatta oldukları açıklaması geldi. Kürt Rudaw haber sitesine göre Barzani, “Coğrafi şartlardan dolayı imkanlar sınırlı olmasına rağmen, ABD ve Türkiye’yle Kobani’ye yardım etmek için irtibattayız” dedi. Barzani, 10 bin Kobanili’nin IKBY bölgesine geldiğini ve kamplara yerleştirildiklerini dile getirdi. Öte yandan, Barzani, bölgelerinin sorunlarının çözülmesi için Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin çabalarını destekleyeceğini vurguladı.

PYD İLE IKBY YAKINLAŞTI

ABD’den PYD ile temas kurduklarına dair üst üste açıklamalar gelirken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile bu örgüt arasındaki ilişkiler de geçtiğimiz hafta yoğunluk kazanmıştı. IKBY parlamentosu 14 Ekim’de yaptığı toplantıda Suriyeli Kürtlerin bölgesi olarak tanımlanan Rojava’yı tanıma yasasını onaylamıştı. Aynı gün IKBY Başkanı Mesut Barzani başkanlığında Dohuk’ta yapılan toplantıya ise PYD dahil Rojava’daki örgütlerin çatı kuruluşu Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ve Barzani’nin desteklediği Suriye Kürt Ulusal Konseyi (KUK) katılmıştı. Bu toplantının amacı IKBY ile özerkliğe yönelen Suriyeli Kürtler arasındaki anlaşmazlıkları gidermekti.

Haberin Devamı

IKBY Bakanlar Kurulu dün Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!