Efsane başkanın işçileri eylemde

Güncelleme Tarihi:

Efsane başkanın işçileri eylemde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 01:15

GALATASARAY Spor Kulübü’nde 3 dönem başkanlık yapan merhum Özhan Canaydın’ın iflas kararı verilen 4 şirketinin çalışanları haklarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Haberin Devamı

Özhan Canaydın tarafından Bursa’da 1985 yılında kurulan ve Türkiye’nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olarak bilinen Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ile Liberteks Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş., Barka Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., BM Ütücülük ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bie Bursa İpek Emprime Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflaslarına karar verildi.

Efsane başkanın işçileri eylemde


Fabrika çalışanları, bu süreç içerisinde haklarını alamadıklarını belirterek, merkez Osmangazi İlçesi Orhangazi Parkı’nda eylem yaptı. Alacakları ödenene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden işçiler, milletvekilleri ve bakanlarla buluşup, çözüm arayışına gireceklerini söyledi. İşçiler, bu tür eylemlerini haklarını alana kadar devam ettireceklerini belirterek sessizce dağıldı.

Haberin Devamı

Efsane başkanın işçileri eylemde


Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ile birlikte bünyesinde bulunan 4 şirketler, 27 bin metrekaresi konfeksiyon, 15 bin metrekaresi boyahane, 4 bin metrekaresi örme tesisi olmak üzere toplam 47 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyordu. Bu firmalar, GAP, Quiksilver, Calvin Klein, Timberland, Dolce & Gabbana gibi birçok markaya da fason üretim yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!