İmrahor çöp doldu

Güncelleme Tarihi:

İmrahor çöp doldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

Ankara Hürriyet’in daha önce kaçak hafriyat dökümü nedeniyle, birçok kez gündeme getirdiği İmrahor Vadisi çöple doldu. Bölge halkı, “Mogan Gölü’nü kurtarmak için yapılan protokol ve işbirliği İmrahor için neden uygulanmıyor” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en önemli açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş önemli parçalarından biri olan İmrahor Vadisi’nin durumu skandal boyutuna ulaştı. Bölgenin içinden geçen dere kurumaya yüz tutarken, kurumanın nedenini Ankara Hürriyet yerinde fotoğrafladı. Atılan hafriyat ve moloz yığınlarının gölde biriken suyun dereleri beslemesine engel olması, çevre felaketinin boyutunu her geçen gün büyütüyor. Yetkililerin hiçbir önlem almadığı vadiye ise kamyonlar elini kolunu sallayarak atıklarını boşaltmaya devam ediyor.

İmrahor çöp doldu

MOGAN’A VAR VADİ’YE YOK

Dökülen kaçak hafriyatlar nedeniyle yeşil vadi gün geçtikçe çöp vadisine dönüyor. Bölgede bulunan büyük göletler adım adım kururken, dereleri besleyen kanallar ise çöp doldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi’nin işbirliği içinde Mogan’a çözüm bulduğunu belirten vatandaşlar, “İstenildiği zaman tıkır tıkır işleyen mekanizma, İmrahor için bir yerlerde tıkanıyor. İşlerin kötüye gitmesini engellemek için, hafriyatın önüne geçmek gerekliliğinin bile farkında değiller. Geri dönüşü olmayan bir yola girilmek üzere” şeklinde konuşuyor.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM İÇİN GEÇ KLADIK

Mühye Köyü sakinleri vadinin içinde inşaat ve yıkıntı atıkları, otomobil lastikleri, ambalaj atıkları, evsel katı atıklar, asfalt atıkları ile dolduğunu savunarak şunları söyledi: “Burada göz göre göre gelen sonun sorumlusu tüm Ankara olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nden Çankaya’ya, Ankara’da yaşayan vatandaştan bürokratlara kadar herkes geleceğimize bıraktığımız bu kötü mirasın altında kalacağız. 2000’li yılların başında tepe tepe olan hafriyat atıkları dağ oldu. Dereler kurudu, göller çöp altında kaldı. Ankara’nın en temiz en güzel noktasını mahvettik. Çözüm için çok geç kaldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!