Topuk Yaylası'ndaki kavga Alves'in tekmesiyle başlamış

Güncelleme Tarihi:

Topuk Yaylasındaki kavga Alvesin tekmesiyle başlamış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 14:24

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, milli karateciler ile bazı Fenerbahçe taraftarları arasında Topuk Yaylası'nda çıkan kavgayı anlattı: "Maçı seyreden sporcuların hepsi Fenerbahçeli. Sporcumuz Ali Sofuoğlu, Fenerbahçeli Alves'in kırmızı kartlık tekmesi sonrası ister istemez 'ooovv' diye bir ses çıkarınca, alkollü Fenerbahçe taraftarlardan bazıları küfür etmiş. Sporcumuz daha sonra barışmak için gidince de tokat atmışlar."

Haberin Devamı

MİLLİ SPORCULAR OTELDEN ATILDI

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Fenerbahçe'nin Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nde Galatasaray-Fenerbahçe maçını izleyen Karate Milli Takımı sporcuları ile sarı lacivertli kulübün kongre üyeleri arasında çıkan tatsız olayı hurriyet.com.tr'ye anlattı. Kendisinin olay anında tesislerde olmadığını fakat telefonla irtibat kurduğu milli takım antrenörlerinden ve sporculardan her şeyi öğrendiğini belirten Delihasan, şunları söyledi:

"ARANIZDA GALATASARAYLI VARSA BURAYA GELMESİN!"
"Maç günü saat 14.00'ten itibaren Topuk Yaylası Tesisleri'ne bir Fenerbahçe taraftarı gelmiş. Bazılarının kongre üyesi hatta Divan Kurulu üyesi olduklarını söylüyorlar. Gelir gelmez de alkol almaya başlamaya başlamışlar. Akşam maç saati geldiğinde bizim sporculara 'içinizde Galatasaraylı varsa sakın bizimle oturup maç izlemesin' diye tehdit etmişler. Bizim çocuklar da 'hayır, hepimiz Fenerbahçeliyiz' diye oturmuşlar. Ki, hepsi gerçekten Fenerbahçe taraftarı.

Haberin Devamı

"ALVES O TEKMEYİ ATINCA ORTALIK KARIŞMIŞ"
Maçın başında ortam gayet sakinmiş. Fakat Fenerbahçeli Alves, kırmızı kart görmesine neden olan o tekmeyi atınca çocuklardan Ali Sofuoğlu ister istemez 'ooovv' diye bir ses çıkarmış. Bunun üzerine Fenerbahçe taraftarı olduklarını söyleyenlerden bazıları 'Sen nasıl böyle dersin' diye çocuğa hakaret ve küfürler yağdırmaya başlamış. Bizim sporcular ise en ufak bir kötü söz söylemeden 'niye küfür ediyorsunuz' diye karşılık vermişler. Ortam gerilince antrenörlerimiz sporcularla birlikte dışarı çıkmış.

Topuk Yaylasındaki kavga Alvesin tekmesiyle başlamış

Alkollü Fenerbahçe taraftarının saldırısına uğrayan Ali Sofuoğlu, gençler katada Avrupa şampiyonu...

"BARIŞMAYA GELEN SPORCUYA TOKAT ATTILAR"
Maçtan sonra salondaki Fenerbahçe taraftarlarından bazıları bizim sporcuların yanına gelip, 'Maç heyecanıyla olur böyle şeyler. Gelin sizi barıştıralım, bu gerginlik bitsin' demişler. Ali Sofuoğlu da antrenörüyle birlikte kendisine küfür eden o kişilerin yanına gitmiş. Çocuk gider gitmez oradakilerden biri tokat atıp yine küfür etmiş. Bu sefer yanındaki antrenörlerimiz ve sporcularımız Ali Sofuoğlu'nu hemen geri çekmişler.

Haberin Devamı

"TESİS GÖREVLİLERİNİ 'SİZİ KOVDURURUZ' DİYE TEHDİT ETTİLER"
Sporcumuza saldıran alkollü kişiler daha sonra tesisin çalışanlarına 'Biz Fenerbahçe kongre üyesiyiz, bunları buradan kovmazsanız biz sizi kovdururuz' diye bağırıp çağırmaya başlamışlar. Hal böyle olunca milli takım kafilemizin antrenörleri tesis yetkilileriyle konuşup, 'Bize bir araba bulun gidelim. Bu olayın daha fazla büyümesini istemiyoruz' demişler. Böylelikle bir araba bulunuyor ve kafilemiz oradan ayrılıyor. Sporcularımız Topuk Yaylası'ndan ayrıldıktan sonra jandarmaya gidip, küfür eden ve saldıran o kişiler hakkında şikayetçi olmuşlar.

Topuk Yaylasındaki kavga Alvesin tekmesiyle başlamış

Haberin Devamı

Topuk Yaylası'ndaki kamplarını mecburen sonlandırmak zorunda kalan Karate Milli Takımı kafilesi.

"O KİŞİLER FENERBAHÇELİ OLAMAZ"
Bizim sporcularımız, karate sporunun verdiği terbiye ile hareket edip, kendilerine ana avrat küfür edip tokat atanlara fiili olarak karşılık vermediler. Zaten karşılık verselerdi, orada merdiven falan da varmış, çocuklarımıza saldıran kişilere çok başka şeyler olurdu. Ben Fenerbahçe Kulübü'nün amatör sporlara ne kadar önem verdiğini çok iyi bilen biriyim. O kişilerin Fenerbahçeli olamayacağını ve Fenerbahçe'ye yakışmadığını da biliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!