15 ressam 15 yaşam hikayesi

Güncelleme Tarihi:

15 ressam 15 yaşam hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 13:07

BAYRAKLI Belediyesi tarafından Manavkuyu'da hayata geçirilen Sanat Sokağı'ndaki 15 ressamın her birinin ayrı bir hikayesi var.

Haberin Devamı


BAYRAKLI Belediyesi tarafından Manavkuyu'da hayata geçirilen Sanat Sokağı'ndaki 15 ressamın her birinin ayrı bir hikayesi var.
Belediye'nin kendilerine tahsis ettiği stantlarda sanatlarını icra eden 15 ressamın her birinin ayrı bir yaşam öyküsü bulunuyor. Ressamlardan Şahin Sark (62) Tariş'ten emekli olduktan bir süre sonra sokakta bir ressamla tanıştığını belirterek, "O tanışma benim hayatımı değiştirdi. O kişiyle uzun uzun sohbet ettik. Sonra da arkadaş olduk. El becerim de vardı. Ben de resim çizmeye başladım. İlerlettim. Şimdi kara kalem çalışıyorum. Resim yaparken başka bir dünyada oluyorum. Hiçbir şey duymuyorum, görmüyorum. Bu çok farklı bir duygu" dedi.


ASKERDİ RESSAM OLDU
Emekli hava astsubayı Atilla Erkim (55) ise, bir tablo görmesiyle ressam olduğunu anlattı. Erkim, "Bir resim gördüm ve 'Bunun daha iyisini yaparım' dedim. Eşim de, 'Sıkıysa yap' diye bana çıkıştı. 'Eğer eleştiriyorsam yapabilirim' dedim. Ertesi gün bir kursa kaydoldum. Azmettim. Şimdi kara kalem çalışıyorum. Resim benim her şeyim oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı


ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Emekli eczacı Ülker Bilir (55) ise çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Bilir, "Çocukken hep ressam olmayı hayal ettim. Belki inanmayacaksınız ama kendim yaparım diye evime tablo bile almadım. Emekli olduktan sonra hayalimin peşinden gittim. Yolum buraya düştü. Resimlerim benim evlatlarım gibi. 24 saat resim düşünüyorum" dedi.


"KALP HASTALIĞIMA İYİ GELDİ"
Bayraklı Belediyesi Sanat Sokağı'nın sorumlusu, Ressam Atos lakaplı Atike Soğukpınar, doğuştan kalp hastası olduğunu ifade ederek şunları anlattı:
"İki büyük açık kalp ameliyatı geçirdim. Bu yüzden beynimde de küçük bir hasar var. Kalbim delik. Kalbime pil takılacaktı. Ama bunu istemiyordum. Bana bir test yapacaklardı. Onun öncesi kendimi bir atölyeye kapattım. Sabaha kadar resim yaptım. O gün benden mutlusu yoktu. Her şeyi bir kenara bıraktım. Ertesi gün teste girdim ve değerlerim normal çıktım. Kalbime pil takılmaktan vazgeçildi. O günden sonra resmi bırakmadım."

Haberin Devamı


DAR GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARINA DERS VERİYORLAR
Atike Soğukpınar, Sanat Sokağı'nda yaptıkları resimleri sattıklarını belirterek, "Aynı zamanda ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Sanatı halkın ayağına indiriyoruz. Dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kurs veriyoruz. Her birimiz üç genci eğitiyoruz. Sanatı halka sevdirmek istiyoruz. Resimle terapi yapıyoruz" dedi.


"SANATA VE SANATÇIYA DESTEK VERİYORUZ"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sanata ve sanatçıya belediye olarak destek verdiklerini belirterek, "Bu projeyi bana anlattıklarında hemen kabul ettim. Ressamlarımız dar gelirli ailelerin yetenekli çocuklarına ücretsiz ders veriyor. Sanatı sokağa indirdik. Sanata ve sanatçıya destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!