Erman Toroğlu: Emenike'nin düşürülüşü çok net penaltı ve kırmızı kart

Güncelleme Tarihi:

Erman Toroğlu: Emenikenin düşürülüşü çok net penaltı ve kırmızı kart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 11:11

Eski hakem Erman Toroğlu, dev derbinin 41. dakikasında Galatasaray ceza sahası içinde yerde kalan Fenerbahçeli Emenike'nin pozisyonu için "Penaltı ve kırmızı kart" dedi.

Haberin Devamı

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol Arenası'nda Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı pozizyonları da masaya yatırıldı.

Programın yorumcuları Erman Toroğlu ve Sergen Yalçın, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın yönetimiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. İkili özellike maçın 41. dakikasında yaşanan pozisyona dikkat çekti.

41. DAKİKADA NE OLDU?
Maçın 41. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Meireles'in ara pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı biçimde auta çıktı. Bu pozisyonda topa vurmadan önce Galatasaray'ın savunmacısı Chedjou'nun arkadan darbesiyle dengesinin bozulduğunu düşünen Nijeryalı futbolcu, Cüneyt Çakır'dan penaltı kararı bekledi.

TOROĞLU: ÇAKIR MAÇA DAMGASINI VURDU
Pozisyonu yorumlayan eski hakem Erman Toroğlu, çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Toroğlu, şunları söyledi:
"Çok net, hareket kırmızı kartı ve penaltı. İki futbolcu yanyana değil. Emenike rakibinden kurtulmuş gidiyor. Chedjou'nun topa müdahale şansı yok. Bu nedenle adamı düşürüyor. Bu penaltı. Bana silah dayasalarda bile ben böyle derim. Pozisyon kaçıncı dakikada? Penaltı verilseydi ne olurdu? Bakın maç nereden nereye geldi. Cüneyt görmediyse yardımcının, çizgi hakeminin görmesi lazımdı. Cüneyt Çakır maalesef maça damgasını vurdu."

Haberin Devamı

SERGEN YALÇIN DA 'PENALTI' DEDİ
Eski futbolcu Sergen Yalçın da pozisyon için "net penaltı" dedi ve hakem Cüneyt Çakır'ın maçın kaderiyle oynadığını ifade etti.

TOROĞLU: BEN CÜNEYT'İN YERİNDE OLSAM...
Toroğlu, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Cüneyt Çakır hakkında hafta içinde söylediği "şaibeli" suçlamasına dikkat çekerek, bu sözlerin hakemi etkilediğini savundu. Toroğlu, "Ben Cüneyt'in yerinde olsam, Aysal'ı mahkemeye verirdim" ifadesini kullandı.
Sergen Yalçın da Aysal'ın Çakır'a ilişkin sözleri için "Dünya Kupası maçını yöneten bir hakem için böyle bir şey söylenir mi? Yakışmadı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!