Yalçın Bayer: Sneijder emanet mandaya vurur gibi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Bayer: Sneijder emanet mandaya vurur gibi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 22:46

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Galatasaraylı Sneijder'in Fenerbahçe derbisinde attığı goller için, "Emanet mandaya vurur gibi vurdu... Aynı Metin Oktay gibi..." yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaraylı Wesley Sneijder'in Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel'e attığı muhteşem gollere en ilginç yorumlardan biri Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'den geldi.

Yalçın Bayer: Sneijder emanet mandaya vurur gibi vurdu

Galatasaray taraftarı olan Bayer, karşılaşma sonrası attığı tweet'te, "Emanet mandaya vurur gibi vurdu... Aynı Metin Oktay gibi..." diye yazdı.

Yalçın Bayer, 'emanet manda' sözüyle neyi kastettiğini şöyle anlattı:

"BU TABİRİ BANA OĞUZ ŞEREN ANLATMIŞTI"
"Bu hikayeyi Reha Öz ve bana, geçmiş yıllarda Cumhuriyet Gazetesi'nde birlikte çalıştığımız Yazı İşleri Müdürümüz Oğuz Şeren ağabeyimiz anlatmıştı. Oğuz Şeren ve kardeşi Turgay Şeren, yaz aylarında Çorlu'da, İstanbul Ekspres ve Trakya Ekspres gazetelerinin sahibi olan dayıları Perin ailesine tatile gelirlerdi. Hatta Turgay ağabey o dönem Çorlu Gençlik ve Doğanspor'un antrenmanlarında kaleye geçer ve santrfor oynardı. O zaman Galatasaray Lisesi'nde okuduğunu duyardık. Oğuz Şeren de milli atletti. Sporu iyi bilirdi. Özellikle atletizm konusunda döneminin uzmanlarından biriydi. Emanet manda tabirini de şöyle anlatmıştı. Çiftçiler, komşunun mandaları tarlalarına girdiği zaman onları kovmak için sert ve haşin davranırlardı. Çoban sopasıyla acımasızca vururlardı. Sneijder'in müthiş gollerini görünce bu tabiri hatırladım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!