Çocukları yakıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Çocukları yakıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:04

Siirt Kız Yetiştirme Yurdu’nun, IŞİD’i protesto bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında, içindeki kız çocuklarıyla birlikte ateşe verildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Conkbayır Mahallesi’nde düzenlenen izinsiz gösterilerde Milli Egemenlik Lisesi, Hürriyet Ortaokulu ve Canan Akkuş Aile Sağlık Merkezi’ni ateşe veren grup, daha sonra içinde 4 kız çocuğu ile 1 kadın güvenlikçinin bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurduna yöneldi. Göstericiler, 5 katlı yurdun 1’inci katındaki çocuk koordinasyon merkezinde bulunan güvenlik görevlisini dışarıya çıkardıktan sonra binayı yağmaladı. Yurt görevlisinin, 2’nci katta 13-16 yaşlarındaki kız çocuklarının bulunduğunu söylemesine rağmen göstericiler, molotof atarak binayı ateşe verdi. Çocuklar, alev almaya başlayan yurttan kadın güvenlik görevlisinin yardımlarıyla çıkarak bölgeden uzaklaştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, “Çocuklarımız binadayken saldırı gerçekleşti. Çocukların yaşadığı şoku atlatması için psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarımız gereken desteği veriyor” dedi.

Haberin Devamı

BERFİN KURTARDI

Yurtta kalan kız çocuklarından H.S. ise olay günü yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı: “Kadın görevli ve arkadaşımız Berfin, göstericilere karşı önlem almak amacıyla beni ve 2 arkadaşımı bir odada sakladı. Bizim üst katta olduğumuzu biliyorlardı. Birinci katta alevler yükselemeye başladıktan sonra bulunduğumuz katı da taşlamaya başladılar. Arkadaşımız Berfin, bizi korumaya çalışıyordu. Binadan göstericilere Kürtçe seslenerek, 'Bize izin verin evimize gidelim' diyordu. Göstericilerin uzaklaştığını fark eden Berfin, kadın görevliyle bizi yanmaya başlayan binadan çıkarttı. Onlar olmasaydı biz dumandan ölecektik. Oradan çıkana kadar bin kere Allah'a şükrettik. ‘Biz de Kürdüz, neden böyle yapıyorsunuz?’ diyen kadın görevliye, ‘Devlet kurumlarını yakacağız’ dediler. Yolda giderken taciz ve saldırılara da maruz kaldık.” Yurt görevlisi Şenay Yılmaz da olay gecesi çok zor anlar yaşadıklarını belirterek, “O kadar korkunçtu ki bizim için çaresizlik gecesiydi. Yanımda 4 kız vardı. Hiç kimse yardım edemiyordu. Çok kötü bir gece atlattık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!