O duyarlılığı Hocalı’ya da gösterin

Güncelleme Tarihi:

O duyarlılığı Hocalı’ya da gösterin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:04

İstanbul Barosu’nun 2 gün sürecek Olağan Genel Kurul toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, bir grubun Kobani protestosu üzerine, “Ayn el Arab’da (Kobani) yaşananlar da bizi üzüyor ancak bu duyarlılığı Hocalı’daki Türkmenlere de gösterelim” dedi. Eylem nedeniyle bir süre konuşmasına ara veren Kocasakal, şunları söyledi: “Her türlü ideolojik, siyasi ayrılıklarımızı bir yana bırakarak ortak aidiyet duygusunda birleşmeliyiz. Bu Genel Kurul’da ya da başka platformlarda siyasi mücadelemizi yapabiliriz ama meslek söz konusu olduğunda bir olmalıyız. Biz bakanlık vesayetiyle mücadele ederken kendilerine ‘Hukukun Üstünlüğü Platformu’ adını veren bu grup, baroya darbe teşebbüsünde bulundu. Gerekli yanıtı Genel Kurulumuz verdi. Bugün bir kez daha bu yanıtı verecektir. Tarih yine bunları yazacaktır.”

Haberin Devamı

KARŞIMIZDA DİKTATÖR VAR

Çağdaş Avukatlar Grubu adına konuşan Can Atalay ise “Yeni Türkiye anlayışının karşısına dikilmek boynumuzun borcudur. Karşımızda bir diktatör var. Biz hukuku ayaklar altına alan AKP diktatörlüğüne karşı direneceğiz” dedi. Hukukun Üstünlüğü grubu adına Avukat Cem Kayar ise İstanbul Barosu üyelerini eleştirerek, “Kurulacak yeni ekipte her görüşten üyenin olması gerekiyor” dedi. Baro başkanlığı için seçimler ise bugün yapılacak.

O duyarlılığı Hocalı’ya da gösterin

İSTİKLAL MARŞI’NDA SALONU TERK ETTİLER

İSTANBUL Baro Başkanlığı yönetimi ile İstanbul Baro Başkanlığı adayları ve avukatların katıldığı Genel Kurul’da, gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Oy çoğunluğu ile Divan Başkanı olarak Avukat Köksal Bayraktar, Başkanvekilliğine ise Kemal Aytaç seçildi. Divan seçiminin ardından İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu sırasında Özgürlükçü ve Demokrat Avukat Grubu üyeleri salon dışına çıktı. Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ın kürsüye çıkmasıyla avukatlar tekrar salona girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!