Bakanlıktan hamilelere yoga tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan hamilelere yoga tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:08

Sağlık Bakanlığı, kadınlara hamilelik dönemini rahat geçirmeleri için “Yoga ve pilates yapın, hayal kurun, dua edin” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, hamilelere eğitim verecek elemanlarının kullanacağı bir el kitabı hazırladı. Kitapta anne adaylarının bu dönemi rahat ve sağlıklı atlatabilmeleri için özetle şu önerilerde bulunuldu:

PİLATES YIRTIK AZALTIR

“Gebelikte bedenin ağırlık merkezi değiştiğinden ve tansiyon düşmeye eğilimli olduğundan, tabureye oturarak yıkanmak uygun olacaktır. Eski bir Hint bilimi olan yoga, gebelikte hissedilen gerginlikleri gevşetmek ve ruhu güçlendirmek yönünde fayda sağlayan bir yöntem. Yogaya gebeliğin üç ayı bittikten sonra başlanılması önerilir. Gebelikte pilatese doktor izin verdiği sürece, gebeliğin 12 ve 16. haftası arasında başlanabilir. Pilates, doğum sırasında oluşabilecek yırtıkların azalmasına yardımcı olur. Doğum sonrası rahim çok daha kolay ve hızlı toparlanabilir.”

Haberin Devamı

SANCISI OLAN DİKKAT DAĞITSIN

KİTAPÇIKTA doğum sancıları başlayanlara da şu önerilerde bulunuldu: “Odaklanma ve dikkat dağıtma, ortamdan gelen bir uyaranla kadının dikkatini ağrıdan uzaklaştırma sürecidir. Koridorda yürümek, müzik dinlemek, televizyon seyretmek, dua etmek odaklanma sağlar. Özellikle müzik dinlemenin işitsel uyarı yoluyla ağrıyı doğrudan baskıladığı düşünülmektedir. Genellikle odaklanma sırasında solunum egzersizleri ve hayal kurma tekniğine de başvurulur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!