İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'dan Öcalan'ın cezaevi şartları açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Efkan Âlâdan Öcalanın cezaevi şartları açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 17:57

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Âlâ, Abdullah Öcalan’ın cezai şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili bir soru üzerine, "Bu sorunu kökten çözmek hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımlar atarız, yolumuza devam ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Amasya’da ’II’nci İl Belediye Başkanları’ toplantısına katılan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşıladı. Başbakan’ın mitingini takip eden ve daha sonra Valiliğe yürüyerek giden Bakan Âlâ, yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, "Öcalan’ın şartları iyileşebilir" açıklamalarıyla ilgili sorusuna cevap veren Âlâ, çözüm sürecindeki sorunun kökten çözülmesi için atılması gereken adımların atılacağını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâdan Öcalanın cezaevi şartları açıklaması
İlk şartımız sekretarya

Âlâ şöyle devam etti: "Biz bu sorunu çözerek Türkiye’nin yoluna devam etmesini istiyoruz. Bunun adını da çözüm süreci olarak koyduk. Bu 77 milyonun lehine olan kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanabileceği bir süreçtir. Bu süreçte yolumuza devam ederken önümüze çıkan engellerin bertaraf edilmesi fırsatların değerlendirilmesi yönünde adımlar atıyoruz. Her adım attığımızda bir sonraki atacağımız adım kolaylaşıyor, zorlaşmıyor. Bu ağır sorunun önünü tıkamaya çalışan çeşitli aktörler olacaktır. Bu sorunu kökten çözmek hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımlar atarız, yolumuza devam ederiz. O adımın atılması gerekiyorsa da o adım atılır. Ama milletin bu sorununun tamamen çözümüne katkıda bulunacaksa."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!