İZKAB'dan Kızılay'a destek

Güncelleme Tarihi:

İZKABdan Kızılaya destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

Türk Kızılayı tarafından başlatılan Ulusal Güvenli Kan Temini Programına, İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB) de destek verdi.

Haberin Devamı

Derneğin "Kadınlar Hayata Can İnsanlığa Kan Verir" sloganı ile yaptığı çağrıya başta dernek üyeleri ve Karabağlar Bölgesi’nde yaşayan kadınlar destek verdi. Konak Kemeratı Girişinde Kızılay’ın Mobil Kan Aracı’nrda gruplar halinde gelen kadınlar kan verdi.

İZKAB Başkanı Aydan Kurt geçtiğimiz yıl toplumda kan verme duyarlığını artırmak için bölgelerinde bu konuda eğitim seminerleri düzenledikleri ve bunda başarılı olduklarına dikkat çekerek, "Bu kampanyada 2 bine yakın kadına ulaştık. Büyük bölümünün kan vermeye gelmesini bekliyoruz. Kadınlar bu kampanyaya katılarak sadece hayata can değil insanlık değerleri adına kan vererek büyük bir duyarlılık örneği göstermiştir" dedi.

Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök İzmir kadınlar Birliği’nin kan verme hassasiyeti konusunda gösterdiği duyarlılıkla üyelerini kan bağışı kampanyası için seferber ettiğini belirterek, "Gelişmiş ülkelerde kadın kan bağışçısı oranı yüzde 20. Ülkemizde ise bu oran yüzde 11 seviyelerindedir. Yapılan çalışmalar kadınları kan bağışına yönlendirme konusunda ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu kampanya ile yapılacak kan bağışları ile hem ihtiyacı olan hastalarımıza yardımcı olunacak, hem de çok değerli davranışın toplumda ve özellikle de kadınlar arasında yaygınlaşması sağlanarak ulusal sağlık bilincine önemli bir katkı yapılmış olacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!