Konak'ta tiyatro sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Konakta tiyatro sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 01:10

YENİ dönemde kültür ve sanat alanında önemli çalışmalara imza atmak isteyen Konak Belediyesi’nin, tiyatro sezonu, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun (AST) iki oyunuyla başladı.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi’nin desteğiyle, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrafpaşa Kültür Merkezi’nde sahnelenen ilk oyun, Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Aziz Nesin’in yazdığı bir öyküden yola çıkılarak sahnelenen "Selamün Kavlen Karakolu" adlı eser oldu. Tiyatro oyuncuları, Mahir İpek ve Mehmet Atay’ın rol aldığı "Halktan Biri" adlı oyun ise, Güzelyalı Kültür Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu. Oyuncu kadrosu, müzikleri ve başarıyla sahnelenmesiyle, öne çıkan oyunları, tiyatro severler de büyük beğeniyle izledi.

ÖZEL TİYATROLAR DESTEKLENMELİ

Ankara Sanat Tiyatrosu Genel Koordinatörü Vedat Çuhadar, Türkiye’nin en eski ve en köklü özel tiyatrosu olarak bu yıl 51. yıllarını kutladıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin özel tiyatrolara daha çok destek vermelerini arzu ettiklerini belirten Çuhadar, "Konak Belediyesi’nin Ankara Sanat Tiyatrosu’nun iki oyunuyla sezonu açması bizi gururlandırdı, mutlu etti. Daha sık bir arada olmak ve İzmirlilerle buluşmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!