Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 17:08

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk derbisinde Galatasaray konuk ettiği Fenerbahçe'yi Sneijder'in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, Fenerbahçeli Bruno Alves, 53. dakikada kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılılar, 88. dakikada Sneijder'in attığı golle 1-0 öne geçti. Hollandalı futbolcu, 90+1. dakikada attığı golle hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti ve farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe, 90+5. dakikada Alper Potuk'un attığı golle farkı azaltsa da Galatasaray, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 13'e çıkararak, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe ise 10 puanda kaldı.

DEV DERBİDEN MUHTEŞEM KARELER/ Süleyman ARAT - Adem KABAYEL - Emre OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN



Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe


Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Melo (Dk. 87 Hamit Altıntop), Selçuk İnan, Dzemaili (Dk. 66 Umut Bulut), Olcan Adın (Dk. 82 Emre Çolak), Sneijder, Burak Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 34 Selçuk Şahin), Meireles, Alper Potuk, Kuyt (Dk. 87 Sow), Emenike (Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım)
Goller: Dk. 88 ve 90+1 Sneijder (Galatasaray), Dk. 90+5 Alper Potuk (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 53 Alves (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 45+2 Selçuk İnan, Dk. 76 Olcan Adın (Galatasaray), Dk. 67 Selçuk Şahin, Dk. 75 Kuyt (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
GALATASARAYLILAR'DAN FENERBAHÇELİLER'İ KIZDIRAN GÖSTERİ



BURAK YETİŞTİRİLDİ

Galatasaray’da 2 haftalık endişeli bekleyiş sona erdi. Sakatlığı bulunan Burak Yılmaz’ın oynayıp oynamayacağı kesinleşti. 12 gündür yoğun bir tedavi gören tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe derbisinde forma giyecek. Kayseri Erciyesspor maçında sağ adalesindeki iç yan bağları yırtılan ve kemik ödemi oluşan Burak, Galatasaray Kulübü doktorlarının yoğun çalışmaları sonucunda dev maça yetiştirildi. Golcü futbolcu ağrılarını dindirmesi adına özel bir bandajla sahada olacak.

Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Derbide dördüncü hakem olarak Alpaslan Dedeş, ilave yardımcı hakemler olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev alacak.

Haberin Devamı



Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
DERBİYİ KAÇ KİŞİ İZLEDİ?



Haberin Devamı

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ DERBİ MAÇA TARAFTARLARI UĞURLADI

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde bu akşam karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe, tesislerden hareket ederek maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'ya doğru yola çıktı. Florya Metin Oktay Tesisleri önünde toplanan Sarı-kırmızılı taraftarlar, derbi maç öncesi takımlarına meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde destek verdi. Galatasaray takımını taşıyan otobüs, sevgi gösterileri altında tesislerden ayrılarak stada doğru yola çıktı. Can Bartu Tesisleri'ne gelen Fenerbahçeli taraftarlar da takımlarına destek oldu. Tesislerin önünde toplanan taraftarlar futbolculara moral verdi. Sarı-lacivertlileri taşıyan otobüs de sevgi gösterileri eşliğinde stada gitti.

Haberin Devamı


FENERBAHÇE TARAFTARINDAN "E-BİLET" PROTESTOSU

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan Fenerbahçe taraftarı pankart açarak eylem yaptı. 'Passolige hayır' diyen Fenerbahçeli taraftarlar, yürüyüş sonrası olaysız dağıldı. “Faşşolig'e hayır", “e-bilet'e hayır" yazılı pankart açan yaklaşık 150 kişilik grup, “Tribünde fişlenme istemiyoruz", “Sana gelen yollar yasakla kesilmez, deplasman hakkımız engellenemez", “Susma haykır e-bilete hayır" şeklinde sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kadıköy meydanda yapılan basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
OSMANLI GİBİ SAHAYA ÇIKTILAR



Sow ve Diego yedek!
Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde sürpriz bir kadroyla sahaya çıktı. Diego, Sow gibi 11 oyuncularını yedek soyunduran İsmail Kartal orta sahada Mehmet Topal, Raul Meireles, Emre 3’lüsüne görev verirken ileride de Kuyt, Alper ve Emenike görev yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
EMRE GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAHAYI TERKETTİ



Bekir’in yerine Kadlec
Torku Konyaspor ile oynanan müsabakada kırmızı kart gören ve derbide cezalı duruma düşen Bekir İrtegün’ün yerine derbide Michal Kadlec görev yaptı. Çek oyuncu milli takımda stoperde gösterdiği performansla göz doldurmuştu.

Kuyt 100. maçına çıktı
Dünya futbolunun önemli isimlerinden Dirk Kuyt, 3. sezonunu geçirdiği Fenerbahçe’de Galatasaray derbisiyle birlikte 100. resmi maçına çıktı. Kuyt, gösterdiği performans ve ortaya koyduğu karakterle şimdiden Sarı-Lacivertliler’in bayrak oyuncularından biri oldu.

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
TT ARENA'DA KAVGA ÇIKTI



Fenerbahçeliler’den Passolig protestosu
Derbide rakip taraftarın alınmaması sebebiyle müsabakaya gelemeyen Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy’de Passolig protesto yaptı. Boğa heykelinin oradan Kadıköy İskelesi’ne yürüyen Sarı-Lacivertli taraftarlar daha sonra burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada; “Tarafız, taraftarız. Takımımızı, sevdamızı desteklememizi engelleyecek her şeyin karşısındayız” ifadeleri kullanıldı.

Kanarya’ya görkemli uğurlama
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 6. haftası derbi mücadelesine sahne oldu. Müsabakaya rakip takım seyircisi alınmazken, Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Samandıra’dan görkemli bir şekilde uğurladı. Bir grup Fenerbahçeli taraftarda Kavacık’ta meşaleler yakarken taraftarlarına destek verdiler.

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
GÖZLER MELO VE VOLKAN İKİLİSİNDEYDİ



Emre ve Volkan’a küfür
Fenerbahçe’nin Galatasaray’a konuk olduğu maçta yine istenmeyen görüntüler vardı. Sarı-Lacivertliler’in iki kaptanı Emre ve Volkan aleyhine uzun süre küfürlü tezahüratlar yapılırken, başkan Aziz Yıldırım ve Sarı-Lacivertli kulüp de bu küfürlerden nasibini aldı.

“Hedef 1 milyon üye”
Spor Toto Süper Lig’in 6. Haftası’nda Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe’de maç öncesi ısınmaya geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan “Hedef 1 milyon üye” tişörtleriyle çıktı.

Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe
FENERBAHÇE'YE BİR KÖTÜ HABER DAHA



Mahmut Uslu uğurladı
Fenerbahçe kafilesini, Can Bartu Tesisleri’nden Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu Türk Telekom Arena Stadı’na uğurladı. Tesislerin girişinde tek tek teknik heyet ve futbolcuların elini sıkan Uslu, sarı-lacivertli takıma derbide başarı diledi.

Kadlec ve Alves ilk kez!

Fenerbahçe’de savunmanın ortasında Kadlec-Alves ikilisi ilk kez G.Saray maçında 11 kişilik kadroda birlike yer aldı. Bekir İrtegün'ün kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle takımın iki yabancı stoperi, derbide mücadeleye beraber başladı. Ligin 5. haftasında Bekir'in kırmızı kart gördüğü Torku Konyaspor maçına Kadlec ilk 11'de başlamış, Alves ise 64. dakikada oyuna girmiş ve iki futbolcu ilk kez aynı anda sahada yer almıştı.



Fenerbahçe kafilesi olaysız geldi
Fenerbahçe kafilesi taşıyan otobüsün Türk Telekom Arena Stadı’na gelişinde geniş güvenlik önlemleri uygulandı. Geçen sezon yaşanan taşlama hadisesinin üzerine bu yıl, daha yoğun tedbirler alınırken, takım otobüsünün stada giriş yaptığı yol üzerinde çok sayıda çevik kuvvet ekibi yerleştirildiği görüldü. Fenerbahçe kafilesi, olaysız bir şekilde stada giriş yaptı.

Kanarya’da 3 eksik

Sarı-lacivertli takımın derbi kadrosunda kırmızı kart cezalısı Bekir İrtegün'ün yanı sıra, sakatlıktan yeni çıkan Mehmet Topuz ve tedavisi süren Egemen Korkmaz yer almadı.

Passolig’li ilk El-Clasico boş kaldı
Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk futbolunda geçen sezondan itibaren devreye giren, "Passolig" sisteminde, ilk kez karşı karşıya geldiler. Karşılaşma aynı zamanda yeni sistemde yapılan ikinci derbi maç oldu. Geçen sezon Süper Lig'in 30. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Beşiktaş-Fenerbahçe (1-1) derbisinde passolig sistemi uygulanmıştı.

8 yönetici Arena’da
Fenerbahçe’nin Galatasaray’a konuk olduğu derbi karşılaşmasında Fenerbahçe’yi yöneticiler yalnız bırakmadı. Tam 8 yönetici Arena’ya geldi. İsfendiyar Zülfikari, Selim Kosif, Selim Sapan, Hakan Dinçay, Yalçın Haker, Turhan Şahin, Serdar Erkan ve Metin Doğan maçı tribünden takip etti.

Melo Volkan karşı karşıya
Sezon başında oynanan Süper Kupa mücadelesinde gerilim yaşan Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Galatasaraylı Felipe Melo maç öncesinde karşı karşıya geldi. Melo’nun klasikleşen yumruk şovunu tam Volkan’ın yanında hırslı bir şekilde yapması Sarı-Kırmızı taraftarları coşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!