Heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:04

TÜRKİYE’nin en büyük deniz organizasyonlarından biri haline gelen Uluslararası Bodrum Cup Yelken Yarışları yarın başlıyor. Bu yıl Palmarina ana sponsorluğunda 20- 25 Ekim’de gerçekleştirilecek 26'ıncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'na, 150 yat ile bin 500 kişinin katılımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu yıl ayrıca ilk kez yarışlarda 5 Yunan teknesi de yer alacak. 25 yıldır yarışın organizasyonunu yürüten ve Bodrum Cup’ı bir dünya markası haline getiren Era Yat Kulübü Başkanı Erman Aras, bu yıl bayrağı turizmci Süleyman Uysal'a devredeceğini açıkladı.

Heyecan başlıyor

Gümbet’e yüzer şehir
20 Ekim'de yapılacak kortej yürüyüşünün ardından, yatlar 21 Ekim Salı günü sabahı Bodrum Kalesi açıklarından yelkenlerini açacak. Yunanistan’ın Kalimnos ve Leros adaları da parkurlara eklenirken, son gün 25 Ekim'de 14 millik Yalıkavak Bodrum etabının ardından aynı akşam ödüller verilecek. Palmarina Bodrum ana sponsorluğunda, Çağdaş Holding, Bodrum Cruise Port, Denizbank ve Bodrum’daki kurum ve kuruluşlarının destekleri ile yapılacak Bodrum Cup Yat yarışları bu sene de birçok ilki ve farklılığı da barındıracak. Yatalar, Gümbet’te deniz üzerine kurulan “Bodrum Cup City” adlı yüzer şehirde üslenecek. ‘Bodrum Cup City’de yaklaşık 150 yatın yan yana bağlanarak 2 bine yakın nüfuslu bir deniz kenti oluşturması bekleniyor.

Haberin Devamı

YÜKSEK ÖKÇELER DE YARIŞIYOR

Öte yandan Yüksek Ökçeler, yıllar sonra yine Bodrum Cup’ ta Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek okul gemisi olan Bodrum Okul Gemisi’nde yarışacak. Mimar, içmimar, peyzaj mimarı, şehir plancısı, sanat danışmanı, turizmci, eczacı, doktor, rehber gibi meslek sahiplerinden oluşan Yüksek Ökçeler, okul gemisinde aldıkları denizcilik eğitiminden sonra çeşitli yarışlarda yarış ekiplerine dahil oldular. Bazıları sadece kadınlardan kurulu kendi ekipleri ile yarışlara katılıp yıllarca yaz kış demeden yarıştı. Yüksek Ökçeler, çağdaş Türk kadınının yaşamın her alanında var olması gerektiğini vurgularken, teknelerde daha çok kadın yelkenci görülmesine de katkı sağladılar. Artık günümüzde kendi teknelerinin sahibi olan, dünya seyahati yapan,okyanus aşan kadınları daha sık duyar olduk” diyor Yüksek Ökçeler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!