Erdemir Vakfı'na kesilen cezada indirim

Güncelleme Tarihi:

Erdemir Vakfına kesilen cezada indirim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 11:06

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (ERDEMİR) Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı, Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sonucunda vakfa kesilen 129 milyon liralık cezanın 37,5 milyon liraya olarak ödenmesi konusunda uzlaşma sağlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 2008 ve 2009'da Türk bankalarının yurt dışındaki şubelerinden elde ettiği faiz gelirleri dolayısıyla, vakıf hakkında iktisadi işletme oluştuğu yaklaşımıyla anılan gelir üzerinden cezalı kurumlar vergisi tarhiyatı gerçekleştirildiği anımsatılarak, tarhiyatın vergi aslı, cezası ve gecikme faiziyle 129 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığıyla (GİB) görüşmelerin mutabakatla sonuçlandığını aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"GİB tarafından verilen görüşme tarihleri iki kez ertelenmiş ve daha sonra torba yasanın çıkışı beklenerek gün verilmemiştir. Yasanın TBMM'de görüşülmesi sürecinde vakfımız konumunda (vergi cezası kesinleşmemiş ) olan kurumlar kapsama dahil edilmemiş, bilahare GİB uzlaşma görüşmesi için 17 Ekim gününü belirlemiştir. Uzlaşma görüşmesi günü itibarıyla kesilmiş vergi cezasının faizleriyle toplam tutarı 140 milyon lirayı aşmıştı. Mali ve hukuki, kesilen cezanın uygun olmadığı görüşünü korumakla birlikte, yılbaşından bu yana bu konuda yaşanan belirsizlik ve sıkıntıların 3-7 yıl sürecek dava sürecine de taşınmaması, dava sürecinin, çok az olasılıkla da olsa aleyhimize sonuçlanması halinde ödenmesi gerekecek tutarın büyüklüğü, yaklaşık bir yıldır çeşitli kanallardan devam eden temaslarla ancak bu noktaya gelinebilmesi gibi unsurlar göz önünde bulundurularak, görüşmeler sonucunda 37,5 milyon TL tutar için uzlaşma sağlanmıştır.

Belirlenen miktar bir ay içinde ödenecektir. Yaşanan bu süreçte sağlanan destek ve katkılar için tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!