Ağır ve kusurlu tonaj çalımı

Güncelleme Tarihi:

Ağır ve kusurlu tonaj çalımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

Karayolu Denetleme İstasyonu’ndaki tonaj kontrollerinden kaçan kamyonlar, Çankaya Üniversitesi’nin önünden başlayıp, istasyonu geçtikten sonra biten 1.5 kilometrelik yolu kullanıyor. Vatandaşlar duruma, “Yaptığımız şikayetlere rağmen bu düzen devam ediyor” diye tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

Eskişehir Yolu’ndaki, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolu Denetleme İstasyonu’nda yapılan ‘belge ve tonaj’ kontrollerinden kaçan eksik belgeli ve fazla yüklü bazı kamyon sürücüleri, kendilerine yeni bir güzergah buldu. Gün içinde çok sayıda kamyon, Çankaya Üniversitesi’nin önündeki kavşaktan başlayıp, istasyonun 500 metre kadar ilerisinde biten yaklaşık bir buçuk kilometrelik yolu kullanıyor.
Durumun farkına varan duyarlı sürücüler, alternatif yolu kullanan kamyoncuların çok büyük bir tehlikeye zemin hazırladıklarını belirterek, “Aşırı yükle uzun yola çıkan sürücüler kazalara neden olabilir. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Yaptığımız şikayetlere rağmen bu düzen devam ediyor” diyerek tepki gösteriyor. İstasyon görevlileri ise konuyla ilgili olarak Jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, bu yolu kullanmaya çalışırken yakalananlar hakkında cezai işlem uygulandığını söyledi.

Haberin Devamı

YOL UYGUN DEĞİL

Ağır yüklü araçların denetimden kaçmak için kullandıkları yolun iki şerit olduğunu ve kamyonlar nedeniyle trafikteki sürücülerin tehlikeye atıldığını söyleyen sürücüler, “İki şeritli, dar bir yol, kamyonların yolu oldu. İstasyondan birkaç yüz metre gerideki bu yolun girişine bir görevli yerleştirilerek bu ihlal önlenebilir. Bu şekilde trafik tehlikeye atılıyor. Yolda kamyon olduğu zaman trafik hem yavaşlıyor hem de korkuyoruz. Uzun süredir bu durum devam ediyor” şeklinde konuştu.

ANKARA HÜRRİYET ADIM ADIM İZLEDİ

Olay üzerine takibe başlayan Ankara Hürriyet, tonaj denetimine girmemek için bu yolu kullanan bir kamyonu adım adım takip etti. Trafikte yarattığı tehlikeyi umursamadan, ağır yüküyle kontrolden kaçan bir kamyonun kaçış hikayesi şöyle:

Ağır ve kusurlu tonaj çalımı

Eskişehir istikametinde seyreden bir kamyon, denetim noktasından geçmesi gerekirken, Çankaya Üniversitesi’nin önüne geldiğinde sağa döndü.

Ağır ve kusurlu tonaj çalımı

Haberin Devamı

Kamyon, 2 şeritli yolda diğer sürücülere aldırmadan hızla yoluna devam etti.

Ağır ve kusurlu tonaj çalımı

Yolun çıkışına gelirken yavaşlayan kamyon şoförü, sinyal vermeden tekrar Eskişehir Yolu’na çıktı.

Ağır ve kusurlu tonaj çalımı

Karayolu Denetleme İstasyonu’nu, kullandığı güzergahla es geçen ağır yüklü kamyon, yoluna devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!