Yiğiner: "Dinamit koymaya benzer”

Güncelleme Tarihi:

Yiğiner: Dinamit koymaya benzer”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:08

Ankaragücü Kulüp Başkanı, “Biz gidersek, yönetim kayyuma kalır o zaman da kulüp biter. 2.5 milyon TL bağış yapacak birileri çıkarsa, yarın görevi kendilerine devrederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde yönetim ile taraftar arasında yaşanan gerginlik, yönetimin daha önce açıkladığı “Ceza gelirse bunu bilet fiyatlarına yansıtırız” çıkışının ardından olumlu adım atmasıyla biraz olsun yumuşarken, Başkan Mehmet Yiğiner, çarpıcı mesajlar verdi. Ankara Hürriyet yazarı İhsan Kavak’a açıklamalarda bulunan Yiğiner, “Taraftar, yönetim istifa diye bağırıyor. Şunu unutmasınlar, biz gidersek bu kulüp kayyuma kalır. Kayyuma kalması demek, kulübün altına dinamiti koyup, patlatmak demek. Tepki gösterirken, neyin ne olduğunu ve ne olacağını iyi bilsinler” diye konuştu.
Ankaragücü’nün çok sayıda taraftarı olduğunu ancak stada 6-7 bin taraftarın geldiğini belirten Yiğiner, şunları söyledi:
“Niye daha fazla taraftar gelmiyor, çünkü korkuyor. Biz sağduyu ile yaklaşıp soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz. Benim taraftar için yaptığım teneke benzetmesi olayların asıl çıkış noktası değil. Böyle olduğunu sanıyorlar ama değil. Daha sezon başlamadan hazırlık maçı oynuyoruz. Taraftar tesise gelip, yönetim istifa diye bağırıyor. Olay çıkarıyor. 20-25 kişilik grubun, kendilerinin ve tanıdıklarının çocukları spor okuluna gidiyor. Yönetim değişikliğinden sonra bu çocukların okul parasının ödenmediğini tespit ettik. Bunu isteyince, olay oldu. Kulübün çalışanını darp ettiler. Bu yaşananlar yüzünden mahkemelik oldular. Ben sadece yüzde 5’lik kesim için teneke dedim. Çünkü bu kesim, hiç kimseye burada başkanlık yaptırmadı. Nurettin Çarmıklı’nın evinin önünde yapılanları, takım önde iken yönetimi istifaya davet edenleri bu kulüp unutmadı.”

Haberin Devamı

SADECE A TAKIM VAR SANIYORLAR

“Ocak ayında genel kurul var. Olağan genel kurul. Yani mutlaka yapılması gerekiyor. Yönetim bugün istifa ederse, bu kulüp patlar, biter. Yönetim istifa diye bağıranlar, kulübün altına dinamit koyduğunun farkında değil. Bu takımın sahaya çıkması bile başlı başına mucize. Bu kadar borcun altında, 9 takım yarışmacı olarak mücadele ediyor. Bunların 6’sı deplasmana gidiyor. Bu takımların yemesi, içmesi, yolculuğu, konaklaması kolay mı ? Bizimkiler sadece A takım var zannediyor. Kulübü kayyuma bırakmayız o zaman bu kadar emeğe yazık olur.”
“Bu yönetim, 22 ayda, 25-26 milyon TL kaynak buldu. FIFA borçları ile ilgili dosyaların yarısından fazlasını bitirdik. Transfer yasağı ile ilgili borçların da 2 yıl olmadan yarıdan fazlasını erittik. Yönetime talip birileri çıkıp, bizim bulduğumuz kaynağın onda birini bağış yapsın, samimiyetini göstersin, hiç kayyuma gitmeden, yönetimi kendi elimizle veririz. 15-20 içinde olağanüstü genel kurul kararı alır, Ocak’ı beklemeden isteyene devrederiz. Bize 2-3 yıl sabrederlerse bu kulüp kurtulur. Ancak insanlar illa şampiyon olacağız demeyecek.”

Haberin Devamı

“BUNLARI YAPACAK 2.BİR ADAM YOK”

“Rakiplerimizin hemen hepsinin aldığı bir destek var. Bugsaş da bu takımlardan biri. Borcu yok. İddaa geliri var. Belediye’den destek alıyor. 3 maç oynadık üçünü de kazandık. Biz adamları yeniyoruz, taraftar sahaya atlıyor, koltuğu kırıp sahaya fırlatıyor. Biz gelir yokken kulüpten para çıkmasın diye uğraşırken, taraftar yüzünden 16 bin TL ceza yiyoruz. Bizim yaptıklarımız ortada. FIFA borcu ödenmeden, bu kulübün kurtuluş reçetesi olmaz. Tüm bunları yapacak ikinci bir adam da göremiyorum. Camia olarak daima birlik ve bütünlük içinde olmalıyız. Belediye meclisinden çıkan 2 milyon TL yardım henüz gelmedi. Daha önce 2.5 milyon olarak konuşuluyordu sonra 2 milyon TL oldu ve karara bağlandı ama geçen sürede bir gelişme olmadı. Sayın Melih Gökçek’in bu konuya duyarlı davranacağını umut ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!