Hastalar için beslenme timi

Güncelleme Tarihi:

Hastalar için beslenme timi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:04

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği’nin (EVSAD) düzenlediği Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Alan Hastalarda Beslenme Sempozyumu’ Crowne Plaza Otel’de gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sempozyuma AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara Genel Sekreteri Muhammet Örnek de katıldı. Doktorlara yönelik gerçekleştirilen etkinlik, hastalara nasıl bir beslenme programı uygulanması gerektiğini anlatmayı amaçlıyor.

GENÇ NÜFUSU BİLİNÇLENDİRELİM

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan EVSAD Başkanı Orhan Koç, evde tedavi gören hastaların beslenme ihtiyaçlarının gerektiği gibi karşılanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Evde tedavi gören hastaların beslenme yetersizlikleri, iyileşme sürecini ve hastada meydana gelebilecek rahatsızlıkların riskini çoğaltıyor. Bu sebeple hasta bakımını üstlenen kişilerin, doğru kaloride beslenme programı hazırlayabilecek düzeyde olması gerekiyor. Ayrıca sağlıklı beslenememe ileride meydana gelebilecek hastalıkların riskini çoğalttığı için genç nüfusu da bu konuda bilinçlendirmek gerekiyor. Bu hizmetin her hastaya ulaşabilmesi için 81 ilde Beslenme Timi kurmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!