Galatasaray'a SPK'dan uyarı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraya SPKdan uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 12:39

Kulüplerin gelir gider dengesini sağlamasının şart olduğunu dile getiren SPK Başkanı Ertaş, “10 milyon dolara dünyada bir sürü futbolcu var. Nereye kadar alacaksınız? Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, bu akşamki büyük derbi öncesi kulüplerin mali yapılarının sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Kulüplerin şimdiye kadar SPK’nın aldığı önlemler nedeniyle kendilerine kızdıklarını ancak artık ne yapılmaya çalışıldığını anladıklarını belirten Ertaş Maliye Bakanlığı’nın da bu amaçla harekete geçtiğini dile getirerek “Fenerbahçe bizim söylediklerimizi uygulamaya başladı. Diğerleri de söylediklerimizi yapacak.Çok kızdılar ama şimdi dediğimize geliyorlar” dedi.

MANİPÜLASYONU BİTİRDİK

Kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları için artık gelir gider dengesini sağlamaları gerektiğini ifade eden Ertaş, “Dünyada 10 milyon dolara birçok futbolcu var. Almakla bitmez ama nereye kadar? Onlar da iç kaynaklara yönelmeleri gerektiğini anladılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

SPK Galatasaray’ın bir kez sermaye artırımı yapmasına izin vermiş ancak ikinci kez sermaye artırıp küçük ortaklardan para toplamasına izin vermemişti. Aynı şekilde Fenerbahçe’nin de Fenurium Mağazaları’nın benzerlerine göre pahalı bir fiyattan halka açık Fenerbahçe Sportif’e devredilmesine SPK’dan onay çıkmamıştı. Diğer yandan hisse senetlerinde manipülasyonların son dönemde neredeyse durduğunu da kaydeden SPK Başkanı Ertaş, “İki yıl önceki manipülatif işlemlerin yüzde 90’ı bitmiş durumda. Neredeyse gerçek zamanlı olarak onları izledik ve gerektiğinde anında müdahale ettik. Zaten belli gruplarda yoğunlaşma vardı. Onların da üzerine gidince bitti” dedi.

GALATASARAY'IN İMTİYAZI İÇİN 1 YIL KALDI

Galatasaray’ın 5 yıl artarda zarar etmesi halinde ana ortağın yönetim kurulunu seçmesi imtiyazının kalkabileceğini anlatan Ertaş, SPK Yasası gereği şirketin esas sözleşmesinde imtiyazlı grup varsa ve 5 yıl boyunca zarar ediyorsa SPK’nın imtiyazları kaldıracağına dikkat çekti. Ertaş, “Eğer yönetim kurulunu seçme imtiyazı varsa onlar kalkacak” dedi. Başkan’ın bu ifadesi spor basınında yer aldığı gibi Galatasaray’ın yönetimi kaybedeceği anlamına gelmiyor. Sadece borsadaki küçük ortaklar yönetim kurulunda şu andaki payları olan yüzde 28 oranında temsil edilme şansı yakalayacak. Herkes payı oranında yönetimde söz sahibi olma hakkını elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!