Türk IŞiD’çilerden biri cezaevine diğeri sınırdışı

Güncelleme Tarihi:

Türk IŞiD’çilerden biri cezaevine diğeri sınırdışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 12:27

Alman İstihbarat Teşkilatı tarafından iki yıldır takip edilen Erhan A., radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu ve bu gruplarla birlikte faaliyette bulunduğu tespit edilince, Türk pasaportuna el konulmuştu.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar yargılanıp mahkûm olduğu bir suçu bulunmayan Erhan A., “İslam’a karşı olan, babam bile olsa öldürürüm” demişti. Dün Münih’ten kalkan uçakla Ankara’ya gönderilen Erhan A., havaalanında Türk güvenlik güçlerine teslim edildi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrman, sınırdışı edilen Erhan A.’nın devlet için çok tehlikeli bir kişi olduğunu söyleyerek, “İslam’a karşı olduğu için ailesini bile öldürmekten çekinmeyenlerin bizim ülkemizde işi olmaz” dedi.

TRENDEN İNİNCE...

Almanya’ya gelmek üzere dün Kapıkule’den trene binen Türk kökenli Alman vatandaşı Şamil A. (20) ile yanındaki 33 yaşındaki Irak kökenli Alman eşi, Avusturya’nın Villach kentinde tren istasyonuna indiği sırada yakalandı. Cezaevine gönderilen çiftin bavulunda 4 bin Euro bulan polis, kadının ilk evliliğinden olan 8 yaşındaki oğlunu ise gençlik dairesine teslim etti. Şamil A., elinde silahlıyla çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşınca güvenlik güçlerinin takibine girmişti. Şamil A. ile eşinin Suriye’deki IŞİD kamplarında savaş eğitimi aldığı sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!