CHP'den siyah çelenk eylemi

Güncelleme Tarihi:

CHPden siyah çelenk eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 11:07

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararı, CHP'yi harekete geçirdi. CHP, 81 ilde protestoya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tüm CHP örgütlerinin 81 ilin tümünde Pazartesi günü saat 11.00'de Adliyelere giderek, siyah çelenk bırakacaklarını söyledi. Tekin şöyle konuştu:
"Herşeyin suç, sadece yolsuzluğun suç olmadığı bir Türkiye'de yaşar hale geldik. CHP, pazartesi günü 81 ilin tümünde, saat 11.00'de adaletin kara gününü vurgulamak için, adliyelerin önüne birer tane siyah çelenk bırakacak. Eyleme, çok sayıda milletvekili, parti yöneticilerimiz ve CHP örgütü katılacak."

"MADEM ALMAN MODELİ ALACAKSINIZ, CUMHURBAŞKANI'NIN İSTİFA EDİP YARGILANDIĞINI ALIN"

Hükümetin TBMM'ye getirdiği, özellikle yargılama ve soruşturma usullerinde değişiklik içeren torba yasa teklifini de eleştiren Tekin, bu teklifi "telaş yasası" olarak nitelendirdi. "TBMM'ye getirilen teklif, iktidarın anlattığı gibi bir reform değil, bir telaş yasasıdır. İktidarı kurtarma yasasıdır" diyen Tekin, hükümet üyelerinin reforma Alman yasalarındaki benzer maddelerin alındığına ilişkin sözlerini de eleştirdi. Tekin şöyle konuştu0 "Madem ki Alman modeli sunuyorsuz, gelin Almanya'nın bütün hukuk sistemini hayata geçirelim. Alman modeli alacaksanız, Almanya'da Cumhurbaşkanı'nın istifa edip yargılandığı modeli alın. Oğlunu helikoptere bindirdiği için istifa eden Alman Bakan'ın modelini alın. Eğer bunları yaparsanız, ne 17-25 Aralıklar olur, ne çetelerden, ne de tapelerden korkunuz olur."

Haberin Devamı

"PARAYI SIFIRLAYAMAYANLAR, DOSYALARI SIFIRLADILAR"

Tekin, mahkemenin 17 ve 25 Aralık davaları için aldığı takipsizlik kararını, "parayı sıfırlayamadılar, dosyaları sıfırladılar" sözleriyle eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!