İSTANBUL BAROSU’NDA SEÇİM HEYECANI

Güncelleme Tarihi:

İSTANBUL BAROSU’NDA SEÇİM HEYECANI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:30

Dünyanın en büyük ikinci barosu olarak kabul edilen İstanbul Barosu’nun yeni başkanını seçmek için 32 bin 500 avukat sandık başına gidiyor. Bugün ve yarın yapılacak seçimlerde 5 grup yarışacak. Bu seçimlerde bir de ilk yaşanacak, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu eş başkanlarıyla seçime katılacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL Barosu’nda seçimler bugün başlayacak ve iki gün sürecek. İki dönemdir İstanbul Barosu Başkanı olan Doç. Dr. Ümit Kocasakal bu seçimlerde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı. Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG) avukat Ayhan Erdoğan’ı, Milliyetçi Avukatlar Grubu avukat Ali Rıza Kaplan’ı, Hukukun Üstünlüğü Platformu ise avukat Abdullah Arar’ı aday olarak gösterdi. İstanbul Barosu seçimlerinde bu yıl bir ilk de yaşandı. Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu eş başkan adayları avukat Ercan Kanar ve Yıldız İmrek ile seçime katılacak. Hürriyet, İstanbul Barosu Başkan adaylarının nabzını tuttu. Adaylar ve açıklamaları şöyle:

MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

DOÇ. DR. ÜMİT KOCASAKAL: Bu koşullarda ülkemizdeki avukatlığın başlı başına bir mücadele işi olduğuna inanıyoruz. Avukatları mücadeleye çağırıyoruz.

Haberin Devamı

AYHAN ERDOĞAN: Türkiye bir dönüşüm içerisinde. Bu dönüşüm içerisinde bütün kurumları, modern, laik yapısı, hukuk sistemi tek tek yıkılıyor. İstanbul Barosu bunların karşısında sessiz kaldı.

ALİ RIZA KAPLAN: Temel insan hakları ve katılımcı demokrasi idealini özümseyen grubumuz, kavramların terör ve bölücülüğe perde olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyecektir.

KAMUDA EŞ BAŞKANLIK

YILDIZ İMREK - ERCAN KANAR: Kadınların eşit temsili ilkesinin değerli bir ayraç olduğunu düşünüyoruz ve bu seçimlerde altını çizmek amacıyla demokratik bir yenilik olarak eş başkanlık sistemiyle giriyoruz.

ABDULLAH ARAR: Baroyu siyaset kurumu haline getiren köhne anlayışa dur demenin tam zamanı olduğunu beyan ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!