Devlet Galatasaray'dan 'çatı'nın parasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Devlet Galatasaraydan çatının parasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:11

Spor Genel Müdürlüğü, sözleşmeye rağmen TT Arena'nın çatısını zamanında bitirmeyen Galatasaray Kulübü'nden, çatının imalat bedeli ve diğer zararlar ile birlikte, 3 Mayıs 2013 tarihindeki inşaat maliyetinin yarısı kadar ceza bedeli istedi. Bu rakam da yaklaşık 50 milyon TL tutuyor.

Haberin Devamı

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) 9 Ağustos 2010 tarihinde imzalanan sözleşmeye rağmen, Türk Telekom Arena'nın çatısını yaptırmayan Galatasaray Kulübü'ne 'alacak' davası açtı.
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada SGM'nin avukatı dava dilekçesinde, "Mahkemeden açılır kapanır çatının imalat bedeli ve diğer zararlar ile 3 Mayıs 2013 tarihindeki inşaat maliyet bedelinin yarısı kadar cezai şart tutarının tespit edilmesini ve fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 2 bin lira alacağımızın davalı kulüpten tahsilini istiyoruz” dedi.

GALATASARAY DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

SGM'nin açtığı davaya cevap veren Galatasaray Kulübü de davanın reddini istedi. Sarı kırmızılıların avukatı cevap dilekçesinde, “Stadyumun inşasından bu yana stadyumda genleşme ve oturmaların meydana geldiği ve özellikle de dilatasyon hatlarında gözle görülür ciddi problemler oluştuğu gözlenmiştir. Henüz stadyum tam, doğru ve olması gerektiği gibi kullanılabilir hale gelmeden çelik açılır-kapanır sistemin inşasına başlanması teknik açıdan mümkün görünmemektedir. Zira stadyumda gözlemlemiş olduğumuz yapı hareketlerinin olası bir çatı sistemi inşasında çatı kapaklarının açılıp kapanmasına engel teşkil edeceği aşikardır. Ayrıca stadyumdaki çimin yaşaması zor temin edilmektedir. Çimin yaşayabilmesi için maliyeti oldukça yüksek olan (growlights) diye tabir edilen ultraviyole ışıkları kullanılmaktadır. Durum böyle iken açılır kapanır çatı sistemi inşa edilmesiyle çimlerin zeminde yaşaması imkânsız hale gelecektir” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme tarafından oluşturulan bilirkişi ise statta yaptığı incelemeler sonrası hazırladığı raporda, Galatasaray Kulübü'nün tezlerini çürüten bir rapor vermişti. Bilirkişi raporu doğrultusunda TT Arena'daki gecikmenin Galatasaray'a yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

BİLİRKİŞİ RAPORU GALATASARAY'IN TEZLERİNİ ÇÜRÜTMÜŞTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!