Erkek raporu

Moda Haftası’nda altı tasarımcı, erkek koleksiyonlarını sergiledi. Hangi defileler heyecan verici, hangileri vasattı?

Haberin Devamı

Giray Sepin’in erkek koleksiyonu, adını deniz tanrısı Poseidon’un Roma uygarlığındaki ismi ‘Neptün’den alan koleksiyonun ağırlıklı rengi deniz mavisiydi. Marin çizgiler denizci üniformalarından üç boyutlu geometrik desenler Greko-Romen detaylarla izledik.
MBFWİstanbul’da ilk defilesiyle yer alan genç tasarımcı Benan Bal, Basketbol kültüründen ilham aldı. Sokak basketbolunun özgür ve dinamik ruhuyla şekillenen koleksiyonun sunulduğu defilenin stylingini ise Alexander Kokoroskeriya yaptı. Müzikler DJ Gazali tarafından defile için özel olarak hazırlanmış.
Emre Erdemoğlu’nun defilesinin teması Cennet Bahçesi ve Aden. ‘Cennetin çocukları’ teması ve bu ilhamla oluşturulmuş yaz koleksiyonunda, lacivert ve yeşilin turuncuyla birlikteliği dikkat çekiyor.Styling yine Alexander Kokoskeriya imzası taşıyor.
Daha önce Trans, Kara Karga, Jön Türkler temalı koleksiyonlar sunan, 1998 yılından beri profesyonel çalışan Hatice Gökçe, seyyah koleksiyonuyla medeniyetlerin yakından tanıkları olan gezginleri ve Evliya Çelebi’yi coşkun akan ırmaklara benzeterek ilham almış. Ata binip cirit oynayan ve ömrünün 40 yılını seyahatle geçiren bu büyük gezginden yola çıkarak ve ‘Seyyah’ temalı koleksiyonunu, seyahat etmeyi seven erkekler için yaratmış.
Niyazi Erdoğan, Tevfik Fikret’in Aşiyan’a olan aşkından esinlenerek, koleksiyonunun eksenine göç yolları İstanbul’dan geçen kırlangıçları yerleştiriyor. Geçen sezon bisikletçilikle tamamlanan sportif yaklaşım, bu sezon ise koşu sporunun olmazsa olmaz unsurları ve kesimleriyle koleksiyonun geneline taşınmış.

Yazarın Tüm Yazıları