Gıda ve gıda teknolojileri fuarı

Güncelleme Tarihi:

Gıda ve gıda teknolojileri fuarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

Türkiye ve dünyanın önemli gıda merkezlerinden İzmir’deki FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 23 Ekim 2014 tarihinde açılacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere çok sayıda oda ve dernek başkanının katılımıyla açılacak fuar, dört gün sürecek. İlk fuarın katılımcı hedefini yüzde 50 aştıklarını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimize fuarımız, eşsiz iş fırsatları sunacak.” dedi.

Haberin Devamı

Gıda ihracatının yüzde 40’ını yapan İzmir, önemli bir organizasyona evsahipliği yapıyor. FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenleencek. Fuara 150 firma katılacak. Katılımcılar, stantlarında süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, mahalli ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Gıda işlemede işgücü verimliliğini arttıran ve maliyetleri düşüren modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Fuarla ilgili bilgi veren Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Her geçen gün dünyada değişen gıda olgusunun nabzının tutulabileceği, katılımcılarımızın markalarını bir adım ileriye taşıyabileceği, yeni iş bağlantılarıyla ürünlerini farklı ülke ve şehirlerin raflarında sergileyebileceği, dünya standartlarında bir fuarı kentimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucu Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyoneli, dört işgününde yeni iş fırsatlarını katılımcılarımıza sunacak. Birçok ulusal ve uluslararası organizasyona başarıyla imza atan Gençiz Fuarcılık ile bu organizasyon kapsamında işbirliği yapan kurum ve sektör önderlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin yedi bölgesinden oda ve derneklerin öncülüğünde oluşturulan alım heyetleri, özel ulaşım ve konaklama programlarıyla İzmir’de ağırlanacak. Yurtdışı temsilcilikleriyle dünyanın dört bir yanındaki sektör profesyonellerini fuara taşıyacak olan Gençiz Fuarcılık, hedef pazar olarak seçtiği İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Gana, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Fildişi Sahili'nden alım heyeti grupların,ı özel ulaşım ve konaklama programı ile fuar programına dahil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!