Almanya'da yaz geri geldi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yaz geri geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:19

Almanya’da bu sonbahar havalar süpriz yaptı. Her yıl ekim ayı başlangıcı itibariyle havaların soğuduğu, evlerde kaloriferlerin yakıldığı Almanya’da bu yıl ekim ayında yaz geri geldi.

Haberin Devamı


Son haftalarda gündüz sıcaklığının 18 ile 23 derece arasında seyrettiği ülkede hava sıcaklıkları bu hafta sonu ise zirve yapacak. Başta Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti olmak üzere bu hafta sonu hava sıcaklıkları iyice artıyor. KRV’de Cumartesi günü sıcaklık 23 dereceye, Pazar günü ise 25 dereceye kadar çıkacak.

Güzel havaların tam da hafta sonuna denk gelmesi kış öncesi piknik, mangal ve kır gezisi yapmak isteyenler için belki son iyi fırsat olarak görülüyor. İdeal sıcaklık olarak da bilinen 23-25 derece sıcaklıkta dışarıda tişörtle gezilebilecek. Söz konusu sıcak havaların ise Akdeniz’den elen sıcak hava dalgası nedeniyle yaşandığı bildiriliyor. Uzmanlar iyi havayı değerlendirme tavsiyesi yapıyor. Çünkü önümüzdeki haftadan itibaren serin ve soğuk havalar kapıda. Bochum kentindeki meteoroloji merkezinden Rebekka Krampitz , “Ruhr bölgesinde sıcaklık Cumartesi 22-23 dereceye çıkabilecek. Pazar günü ise daha da çıkacak. En yüksek sıcaklık 25 dereceyi bulabilecek.” dedi.

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre Salı günü sonbahar geri geliyor ve hava sıcaklığı 14 derece seviyelerine düşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!