Meslek liselerine teknolojik destek

Güncelleme Tarihi:

Meslek liselerine teknolojik destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 16:25

Mercedes-Benz Türk, sosyal sorumluluk projesi "EML'miz Geleceğin Yıldızı" çerçevesinde, 23 farklı endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yenileyecek.

Haberin Devamı

Laboratuvarların gerekli ekipmanlarla donatılacağı proje, Mercedes-Benz bayileri ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında yenilenen Kartal Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin teknoloji laboratuvarı, her yıl ortalama 100 öğrencinin tam donanımlı eğitim almasına katkı sunacak.

Projeyle meslek liselerinde laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmaları amacıyla eğitimlerin düzenlenmesine katkı sağlanacak.

Mercedes-Benz laboratuvarları, teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılırken, her okula üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanacak. Ayrıca, okul yöneticileri ve alan öğretmenleri, Mercedes-Benz Türk'ün "yüksek teknolojiyle üretilen modelleri", "girişimcilik ruhu" ve "kalite sistemleri" konusunda bilgilendirilecek.

Bugüne kadar toplam 15 okulun laboratuvarı yenilenen "EML'miz Geleceğin Yıldızı" projesi kapsamında 23 farklı laboratuvar yeniden yapılandırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!