Müdür mülakatına sendikadan tepki

Güncelleme Tarihi:

Müdür mülakatına sendikadan tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 16:21

İzmir’de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 75 puan ve altında kalan okul müdürlerinin görevden alınması üzerine boşalan müdürlüklere yenilerinin atanması için yapılan mülakatta yaşanan yoğunluğa, Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Birçok ilde sözlü sınavların randevu sistemine dayalı olarak yapıldığını belirten Başkan Demir, İzmir’deki sistem nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Konak İlçesi’ndeki Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde İzmir’deki 692 okula müdür atanabilmesi için dün yapılmaya başlanan mülakatın ikinci gününde de yoğunluk oldu. Bugün Bornova ve Kemalpaşa’dan gelen müdür adaylarının, mülakata alınamadan geri gönderildiği ve pazartesi gelmeleri istendiği öğrenildi.

Duruma tepki gösteren Türk Eğitim- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "İzmir’de okul müdürlüklerinden ayrılan 692 müdür yerine atanacak müdürlerle ilgili mülakat 16-23 Ekim tarihlerinde yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önceden duyurulmuştu. Ancak ilimizde geçen çarşamba saat 17.30’da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasına konularak arkadaşlarımıza son dakikada bir haber verildi. Buna göre hangi ilçenin hangi tarihte sözlü sınava gireceği liste halinde belirtildi. Ancak birçok arkadaşımızın bundan haberi olmadı, bizim görevimiz olmadığı halde telefonlarla arkadaşlarımızı bilgilendirerek 16 Ekim’de Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde yapılacak sözlü sınava çağırdık. Bu arkadaşlarımız, söz konusu öğretmen evinde başlayacak sınava girmek için geldiklerinde belgelerin hazır olmadığı yönünde bilgi aldılar ve süreç saat 11.00’e kadar başlamadı. Yayınlanmış olunan listede 3 komisyon ve ilçelerin hangi günlerde sınava girecekleriyle ilgili bilgi paylaşıldı. Bildiğimiz bütün bilgi buydu. Yalnızca Buca İlçesi’nden Ek-2 puanına dayalı olarak sınava katılacak kişi sayısı 199, bunun dışında 50 civarında 2011 yazılı sınavını kazananları da düşünürsek yalnızca bir ilçeden toplamda 240 kişi bu sözlü sınava girecek. Bu kişiler sabah geldiğinde, 199 kişinin adları belli değildi ve sınava daha önceki yazılı sınavı kazananları aldılar. Bu sistem saat 11.00’e doğru başladı, akabinde diğer kişilerin adlarının bulunduğu listeler asıldı. İlk gün Buca, Bayraklı ilçeleri bugün için ise Buca, Kemalpaşa ve Bornova’dan katılan adayların sözlü mülakata girmesi gerekiyordu" dedi.

Haberin Devamı

“Öğretmen ve öğrenciler mağdur edildi”

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde Bornova ve Kemalpaşa’dan gelen müdür adaylarının geri gönderildiğini anlatan Başkan Demir şunları söyledi:
"Bu arkadaşlarımızın birçoğu derslerine giremedi. Şimdi Kemalpaşa’daki arkadaşlarımız pazartesi geldiklerinde, ‘Bugün git yarın gel’ denirse ya da bugün gelip de mülakata giremeyen arkadaşlarımız pazartesi tekrar mülakat için gelecekleri için bu öğrencilerin derslerden geri kalmalarına sebep olacak kişiler, bununla ilgili hangi cezayla karşılaşacak. Böyle bir sistemsizliğe sebep olanlar hangi cezayla karşılaşacak. Sonuçta İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir plansızlık içinde işleri yürütüyor. Diğer illere baktığımızda randevu sistemi getirilmiş ve insanların hangi saatte gelecekleri belirlenmiş."

Haberin Devamı

Öte yandan, İzmir’deki 692 boş kontenjan için 2 bin 300 öğretmenin sözlü sınava alınacağı, sınavın 23 Ekim’e kadar süreceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!