Eve giderim Ankara’ya gitmem

Güncelleme Tarihi:

Eve giderim Ankara’ya gitmem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

İzmir’in stat problemiyle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Bu, ‘Aziz söz verdi yapmadı’ değildir. Şimdi yeni bakan stat yapmak istiyor. Yer belli değil. Proje belli ama büyüklük belli değil. Yeni statların Yalı yerine Örnekköy’e, Gürsel Aksel yerine Uzundere’ye yapılmasını istiyoruz. İhale kapsamında hak edişlerin yüzde 50-60’ını karşılamaya hazırım. Alsancak Stadı da, Atatürk Stadı da kalmalı” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİME KURBAN GİDECEK

Başkan Kocaoğlu, genel seçimlerin eskisi gibi 5 yılda bir yapılması taraftarı olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler, genel seçimlerin birer ay arayla yapılmasını öneren Kocaoğlu, hazırlıklarla toplam 5 ayın seçimlere ayrılacağını vurguladı, “Biz de geriye kalan 55 ay adam gibi işimize bakalım. Şimdi ödüm patlıyor, katı atık bertaraf tesisi seçime kurban gidecek diye. Keza statlar da öyle!” diye konuştu.

İPTALİ İÇİN ÇALIŞACAKTIM

Başkan Kocaoğlu, kapanan İl Özel İdaresi ve köy tüzel kişiliklerinin mallarıyla ilgili de açıklama yaptı, “İnsan sözü ile yaşar ya da fırıldak olur. Biz sözümüzü verdik. Tire Belediyesi’nin sattığı alanı Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik aldı. Biz Büyükşehir olarak arazi alamayız. Resmi tesis alanı alabiliriz. Bostan tarlasını alamam. Mehmet Bey’le görüştüm, sözümü ikiletmedi. Bu araziyi başka biri de alsaydı ihalenin iptali için elimden geleni yapacaktım” görüşünü paylaştı.

Haberin Devamı

ULAŞIMDA ‘ZON’ UYGULAMASI

Kocaoğlu, ulaşım konusunda merkez dışındaki ilçelerde çalışan taşıma kooperatiflerini de içine alan yeni bir uygulamada geri sayımın başladığını bildirdi. İzmir genelinde ‘zon’ uygulaması yapacaklarını açıklayan Başkan Kocaoğlu, “Birinci zona Menderes, Menemen ve Güzelbahçe’yi alacağız. Ardından eski ve yeni metropol sınırları olarak ayrım yapılacak. Her 20-25 kilometrede bir fiyatlandırma yapacağız. Diyelim ki 20 kilometrede 2.5 TL veren, ikinci 25 kilometrede bir 2.5 TL daha verecek diye konuştu.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, internetten yayın yapan Ben TV’de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2015 genel seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olacağına dair söylentilerle ilgili açıklama yapan Kocaoğlu, aday olacağıyla ilgili konunun, “El salla, kol salla, hadi sana güle güle” anlamı taşıdığını, kesinlikle böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “İzmirliler belediyecilik tarihinde ilk kez beni 3 kez üst üste seçti. 5 yıl daha belediye başkanlığı yapmam için görevlenirdi. Bu görevin aksine bir şey yapma lüksüm yok. Hasta olurum, evden çıkamam o ayrı. Sağ olduğum, ayakta olduğum süre boyunca buradayım. Eve giderim ama Ankara’ya gitmem” dedi.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’LE ARAMDA FARK OLACAK

Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İzmir’in suyu ve arsenik konusundaki sözleri hatırlatılıp, Başkent’in suyunda kirlilik olduğu gündeme geldiğinde neden yanıt vermediği sorusuna, “Gökçek’le aramda fark olacak. Benim adım Aziz Kocaoğlu, onun adı Melih Gökçek. Başkasının zor durumundan, olağanüstü halden yararlanarak, rakibe vurarak prim yapılmaz” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!