Kulislerden makyaj trendleri

Güncelleme Tarihi:

Kulislerden makyaj trendleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 15:30

Moda haftaları boyunca kulislerde yapılan dahiyane makyaj stillerini ve taktiklerini inceledik...

Haberin Devamı

Çok amaçlı malzemeler

Kabuki, birçok makyaj malzemesini asıl amacının dışında kullanıyor. Elmacık kemiklerine hafifçe uygulanan ruj ya da dudaklara uygulanan allıklar gibi birçok malzemeyi farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.

Takma kirpik numarası

Takma kirpikler yapay görünmek zorunda değil! Kabuki, modellerin kirpiklerine önce maskara uyguluyor ve daha sonra doğal görünümlü takma kirpikleri yerleştiriyor. Bu sayede modellerin kirpikleri gerçek gibi duruyor ve takma kirpik olduğu belli olmuyor.

Kulislerden makyaj trendleri

Parıltılı bir cilt

Cildinizde muhteşem bir doku yaratabilmek için yüzünüze nemlendiricili ya da parıltılı bir ürünü parmak uçlarınızla uygulayın. Kabuki, makyaj tamamen bittikten sonra parmak uçlarıyla modellerin elmacık kemiklerine ruj uygulayarak ışıltı veriyor.

Haberin Devamı

Kuyruklu eyeliner

Kabuki, tüm modellere kuyruklu eyeliner uyguluyor. Bunu yaparken alışılmışın dışına çıkıp iki farklı eyeliner kullanıyor. Normal kalem eyeliner ile kuyruk çizen Kabuki, kirpik diplerini ise eyeliner fırçası kullanarak uyguladığı siyah mat krem eyeliner ile boyuyor. Kabuki, eyeliner için başka bir tüyo daha veriyor. Gözünüze çektiğiniz alt kirpik diplerinizdeki çizgiyle, göz kapağınızın üzerindeki eyeliner çizgisini birleştirmeyin. Kabuki, bu makyajın gözünüzü küçülteceğini söylüyor.

Kulislerden makyaj trendleri

Hafif fondöten

makyaj artisti Kabuki, modellerin makyajlarında mümkün olduğu kadar az fondöten kullanıyor. Ünlü makyaj uzmanı neden az fondöten kullandığını sorduğumuzda ise ne kadar az fondöten kullanırsak o kadar mat bir cilt görünümüne sahip olacağımızı söylüyor. Kabuki'nin ikinci fondöten tüyosu ise tüm yüzünüze aynı fondöteni kullanmamanız yönünde. Mat görünümlü fondötenleri yanak alın ve yüzünüzün geniş bölgelerinde, yüz kemiklerinizin üzerine de ise daha yağlı ve parlak görünümlü fondötenleri kullanmanız gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Peçetenin mucizesi

Eğer makyaj yaptıktan bir kaç saat sonra cildiniz yağlanıp, parlamaya başladıysa bu parlaklığı tekrar makyaj yaparak kapatmaya çalışmayın. Bunun yerine kuru bir peçete yardımıyla cildinizdeki parlaklığı yok etmeniz mümkün. Eğer bulabilirseniz kozmetik mağazalarında satılan yağ emici makyaj düzenleyici mendilleri de kullanabilirsiniz.

Kulislerden makyaj trendleri

BAKMADAN GEÇME!