Edremit Belediye Başkanı Saka AB Parlamentosu'nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Edremit Belediye Başkanı Saka AB Parlamentosunda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 00:49

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belçika’nın başşehri Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nda, Türkiye’yi temsilen bir konuşma yaptı. Libya’dan 13 Ekim 2013 tarihinde İtalya’ya giden göçmen teknesinin Lampedusa Adası açıklarında batarak yüzlercesinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü dolayısıyla, “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu bir oturum yapıldı.

Haberin Devamı

Oturuma Avrupa’nın beş ülkesinden birer belediye başkanı ve göçmenler konusunda çalışmalar yürüten uluslararası örgütlerin temsilcileri konuşmacı olarak davet edildi. Türkiye’den de Başkan Saka, davetli olarak oturuma katıldı.

İtalya’dan Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nikolini, Yunanistan’dan Simi Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas, Malta’dan Paola Belediye başkanı Roderick Spiteri, Hollanda’dan Gilze and Rijen Belediye Başkanı Arse Jan Willem Boelhouwer, Uluslararası Mülteci Organizasyonu Platformu ve Destek Bölümü Başkanı Anna Eva Radicetti, İspanya Sosyal Kurumsal Geliştirme Programı Göçmen Bölümü Başkanı Sergio Barcela Fernandez da ülkeleri adına birer konuşma yaptı.

Başkan Kamil Saka, 10 dakikalık konuşmasında kendisine evsahipliği yaparak destek olan AB Parlamentosu’nun Demokrat ve Sosyalist Grubu üyesi Yunanistanlı Kyrkos Miltiadis’e teşekkür ederek, “Böyle bir konuda AB Parlamentosu’nda ülkem adına bulunmaktan, hem ülkemiz ve Edremitimiz adına gurur duydum. Oturum öncesi ve sonrasında ise çeşitli temaslarda bulunma fırsatı yakaladığım AB parlamenterlerine, başta karşı komşumuz olan AB üyesi Yunanistan ile vizelerin kaldırılması konusu olmak üzere değişik konularda da görüş ve önerilerimizi ifade ettim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!