Okul hayali gerçekleşmeden lösemiye yenildi

Güncelleme Tarihi:

Okul hayali gerçekleşmeden lösemiye yenildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:04

Ankara Dışkapı Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 4 yıldır lösemi tedavisi gören Damla Memeoğlu, yaşam mücadelesini kaybetti. 8 yaşındaki Damla’nın en büyük hayali sağlığına kavuşup, okula başlayabilmekti.

Haberin Devamı

Kastamonu’nun Keremli köyünde yaşayan Damla Memeoğlu’na doktorlar, henüz 4 yaşındayken ‘lösemi’ tanısını koydu. Ankara Dışkapı Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi tedavisi görmeye başlayan Damla, ilk 6 hafta içerisinde ilaç tedavisine cevap verince, 120 hafta sürecek zorlu süreç başlamış oldu. Yaşıtları Okula giderken lösemiyle pençeleşen ve en büyük hayali okula gitmek olan Damla’nın sağlık durumu, son zamanlarda aniden kötüleşti. Hastalığının beynine sıçraması nedeniyle 4 ay önce yoğun bakıma alınan Damla, yaşam mücadelesini kaybetti. Damla’nın cenazesi köyüne getirilerek, burada yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

HASTALIK BEYNE SIÇRADI

Baba Recep Memeoğlu, kızı Damla’nın 4 yıldır Ankara’da lösemi tevdisi gördüğünü belirterek, “Kızım, 4 yıldır Ankara’da lösemi tedavisi görüyor. Kızımın tedavisi çok iyiye giderken dört ay önce durumu ağırlaştı. Hastalık, beyne sıçradı. Bir daha kızım, bu hastalık yüzünden toparlayamadı. 13 Ekim Pazartesi günü saat 05.00’te kızımı yoğun bakıma aldılar. Gece saat 01.00’de de hakkın rahmetine kavuştu. Kızım Damla’yı kaybettik. Takdiri ilahi diyelim. Ailece yıkıldık, üzgünüz” ifadelerini kullandı. Öte yandan kızının lösemiye karşı verdiği mücadele sırasında girdiği üzüntü nedeniyle karaciğeri işlevini kaybeden anne Nadire Memeoğlu, eşi Recep Memeoğlu’nun karaciğeriyle hayata tutundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!