Kayseri’ye yeni fen lisesi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’ye yeni fen lisesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 13:52

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Vakfı’nın yaptırdığı Fen Lisesi’nin temel atma törenine 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de katıldı. Temel atma töreninde konuşmada yapan Gül, "En büyük yatırım, eğitime yapılan yatırımdır"’ dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Vakfı’nın yaptırdığı Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Konuşmasında AGÜ Mimar Sinan Kampusu’na yaptırdıkları Fen Lisesi nedeniyle TOBB Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Abdullah Gül, "En iyi yatırım eğitime ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Türkiye bunun bilinci içinde. Onun içindir ki ilk kurduğum hükümetin 2003 bütçesinden sonra eğitime ayrılan pay giderek arttı. Eğitimin ana unsuru da orta eğitimdir. O bakımdan çocuklarımızı üniversitelere çok daha donanımlı, çok daha eğitimli göndermemizi sağlayacak. Bu okulu çok önemsiyorum. Sadece açılış değil, bundan sonraki eğitim hayatı boyunca da başarılı olunmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ancak eğitimle, gelişmiş toplumlar arasına girebileceğini belirten Gül, "Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına, Türkiye’nin en gelişmiş toplumlar arasına girmesine, ancak eğitimle ulaşabiliriz. Her seviyedeki eğitimi kaliteli, nitelikli yapmamız gerekir. Sadece isimlerimizi yaşatmak için okullara isimlerimizin verilmesi düşünülmemelidir. O okullardaki eğitimin kalitesi de çok önemlidir"’ diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!