Gül, temel atma törenine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Gül, temel atma törenine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 13:42

11’İNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de katıldığı lise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "En büyük yatırım, eğitime yapılan yatırımdır"’ dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Vakfı’nın yaptırdığı Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Konuşmasında AGÜ Mimar Sinan Kampusu’na yaptırdıkları Fen Lisesi nedeniyle TOBB Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Abdullah Gül, "En iyi yatırım eğitime ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Türkiye bunun bilinci içindedir. Onun içindir ki ilk kurduğum hükümetin 2003 bütçesinden sonra eğitime ayrılan pay giderek artmıştır. Eğitimin ana unsuru da orta eğitimdir. O bakımdan çocuklarımızı üniversitelere çok daha donanımlı, çok daha eğitimli göndermemizi sağlayacaktır. Bu okulu çok önemsiyorum. Sadece açılış değil, bundan sonraki eğitim hayatı boyunca da başarılı olunmasını diliyorum" dedi.

Türkiye’nin ancak eğitimle, gelişmiş toplumlar arasına girebileceğini belirten Gül, "Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına, Türkiye’nin en gelişmiş toplumlar arasına girmesine, ancak eğitimle ulaşabiliriz. Her seviyedeki eğitimi kaliteli, nitelikli yapmamız gerekir. Sadece isimlerimizi yaşatmak için okullara isimlerimizin verilmesi düşünülmemelidir. O okullardaki eğitimin kalitesi de çok önemlidir"’ diye konuştu.

YILDIZ: OKULLARI YAKANLAR OLABİLİR, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın insana yatırım olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"Bu tesisler inşallah Türkiye’nin geleceğini planlayanların yetişeceği önemli yapılar olacak. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak özellikle son 12 yılda eğitime büyük yatırımlar yapılmıştır. Ülkemizde 4 üniversiteye sahip olan iller arasında olması, Kayserilinin hayırseverliliğini de ortaya koyuyor. Bugün Türkiye’nin siyasi istikrarını bozmaya çalışan birçok yapılar olabilir. Bu kadar çok eğitim kurumları yapılırken, kütüphaneleri, müzeleri ve okulları yakanlar olabilir ama biz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin aydınlık geleceği, eğitimden geçiyor. Hükümetimizin 2015 yılı bütçesi açıklandı. Bu bütçede yine en büyük payı, eğitim aldı."

AGÜ Mimar Sinan Kampusundaki temel atma törenine Abdullah Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!