Su ürünlerine özel bölge

Güncelleme Tarihi:

Su ürünlerine özel bölge
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 01:08

Genel ve ihtisas organize sanayi bölgeleriyle Türkiye’ye model oluşturan İzmir, bir ilke daha imza atıyor.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de bir ilk olacak ‘Su Ürünleri Organize Bölgesi’ kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Girenes ve sektörde faaliyet gösteren firma temsilcileri biraraya gelerek, bölge için müteşebbis heyeti oluşturdu.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Avcılık ve yetiştiricilik de dahil olmak üzere tüm sektörü kapsayan bir yapıda organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarına hemen başlayacaklarını belirten Demirtaş, “Sektör organize bölgeyi istiyor. Bir ilki yapacağız. Kendimize özgü modeli yaratmalıyız. Oluşturulan heyet; mevzuatı incelenmesi, sektörün envanterinin çıkarılması ve bölgenin kurulmasına yönelik yer seçimi konularında çalışmalar yaparak başvuru dosyasını hazırlayacak” dedi. Demirtaş, bölgenin kurulmasıyla birlikte, üretimde verimlilik ve kar artışının sağlanması, bürokrasinin azaltılması, ortak sosyal tesisler kurulması, müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesi ve vergisel çok sayıda avantajın olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ SEKTÖR

Su ürünlerinin Türkiye için çok genç bir sektör olduğunu ama kısa zamanda çok gelişme gösterdiğini söyleyen İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Girenes, “Kültür balıkçılığı, ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir sektör. Üretim, ulusal ve uluslararası kalite standartlarında yapılarak önemli bir kısmı Avrupa Birliği, Rusya ve Amerika’ya ihraç ediliyor. Organize sanayi bölgesi, sektöre ekonomik yönden katkı sağlayacağı gibi sektörün kurumsal yapısının da göstergesi olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!