Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil

Güncelleme Tarihi:

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 01:08

118 cm’lik bacaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ‘dünyanın en uzun bacaklı mankeni’ Ana Hickmann, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul etkinliği için Türkiye’ye geldi. Brezilyalı top model, Hakan Akkaya’nın defilesinde podyuma çıkmadan önce sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

Öncelikle Türkiye’ye hoş geldiniz diyelim. Uzun zamandır Türkiye’ye gelmeyi hayal ettiğinizi söylediniz ve işte şimdi buradasınız...
- Teşekkür ederim... Evet, uzun zamandır ülkenizi görmek istiyordum. İstanbul’a dün gece geldim, henüz şehri gezmeye fırsatım olmadı. Bugün tekne gezintisi yapacağız ve ne kadar büyülü bir şehir olduğunu yakından göreceğim. İstanbul’a gelen bütün arkadaşlarım Boğaz’ı anlattı bana, “Mutlaka gitmelisin” dediler. Benim de ilk işim bu olacak. Ayasofya’ya da gitmek istiyorum. Görmek istediğim yerlerin bir listesini hazırladım, yarından itibaren şehri gezeceğim.

Arkadaşlarınız Türk mutfağından da bahsetmişlerdir sanırım. Yemekleri tatma fırsatı buldunuz mu, mesela kebabı, Türk kahvesini?
- Evet, sabah kahveyi deneme fırsatım oldu, çok beğendim. Zaten Brezilya’nın her yerinde Türk restoranları var. Ama arkadaşlarım Türkiye’deki kebaplardan yemem konusunda ısrarcıydı. Ben de baharatlı yemekleri çok seviyorum. O yüzden yemekler için çok heyecanlıyım.

Ben şimdiden uyarayım, Türk yemekleri kilo aldırır...
- (Gülüyor) O yüzden hazırlıklı geldim buraya. Yemekleri yedikten sonra hemen spora gideceğim. Ama her şeyden az az da olsa mutlaka tatmak istiyorum.

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil


SIRADA ANA HICKMANN MÜCEVHERLERİ VAR
Gelelim İstanbul’da bulunma sebebinize. Hakan Akkaya’nın Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’daki defilesinde kendi adınızı taşıyan markanızın gözlükleriyle podyuma çıkacaksınız. Bu markayı ne zaman kurdunuz?
- Moda, benim için her zaman en büyük tutkulardan biri oldu. Arkadaşlarım da bana hep gözlük, ayakkabı, aksesuvar gibi tasarımlar yapmamı öneriyordu. 2002 yılında gözlük markamı kurdum. Şu an 40 ülkede satılıyor. Şimdi de hedefimde “Ana Hickmann mücevherleri” var.

Bu alanda çalışmalarınıza başladınız mı?
- Evet, ufak ufak tasarımlar yapmaya başladık. Paris’te bununla ilgili görüşmelerimiz var.

Markanızın tüm gözlüklerinin tasarımı size mi ait?
- Çalışma sistemimiz şu şekilde; ben hangi model ve renklerde çalışmak istediğime karar veriyorum. İtalya’daki dizayn ekibimiz, bana en son teknolojiler hakkında bilgi veriyor ve çizimlerini sunuyorlar. Ben de aralarından seçim yapıyorum, hangilerinin olacağına karar veriyorum.

Markanın reklam yüzü de sizsiniz. Başka modellerle çalışmayı düşünmüyor musunuz?
- Aslında bu biraz da halktan gelen tepkilere bağlı. Markanın ilk reklam yüzü ben oldum. Daha dinamik bir koleksiyonumuz vardı, onda ise başka yüzlerle çalıştım ve halk onları da beğendi. Gelecekte de böyle bir şey olabilir.

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil


MANKENLİĞE GERİ DÖNMEM
118 cm’lik bacaklarınızla dünyanın en uzun bacaklı mankenisiniz. Bu durum sizin için bir gurur kaynağı mı?

- Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek beni yaptığım işte çok destekledi. İş için büyük bir avantaj oldu ama normal hayatta bu kadar uzun bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil. İnan bana kıyafet bulmak çok zor. Boyum da çok uzun olduğu için elbise bulmakta gerçekten zorlanıyorum.

Daha önce başta Victoria’s Secret olmak üzere dünyaca ünlü birçok markayla çalıştınız. Sonrasında ise mankenliği bıraktınız. Mesleğinizi özlüyor musunuz?
- Bütün genç kızların, modellerin hayallerini süsleyen şovlara katıldım. Çok eğlenceli günlerdi. Güzel arkadaşlarım vardı. Elbette çok özlüyorum.

Peki geri dönmeyi düşünüyor musunuz?
- Bugün tekrar oraya dönme şansım olsa, dönmek ister miyim... Hayır. Çok güzel günler geçirdim, çok eğlendim ama o dönemi tamamladım. Artık geleceğime bakıyorum.

Çoğu kadın sizinki gibi bir vücuda sahip olmayı arzuluyor. Peki siz kimin vücudunu beğeniyorsunuz?
- Çok teşekkür ederim sözleriniz için. (Gülüyor) Çok fazla kişinin adını verebilirim aslında ama ilk söyleyebileceklerim Cindy Crawford ve Adriana Lima...

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil


OĞLUM DOĞDUKTAN SONRA HAYATIM ANLAM KAZANDI
7 aylık bir bebeğiniz var, nerede şimdi?

- Evde. Çok güzel bir bebek ve ben şu an onu çok özlüyorum.

Annelik hayatınızda neleri değiştirdi?
- Önceden de her şeyim vardı, param vardı, ne istersem yapabiliyordum ama hayatım oğlum dünyaya geldikten sonra anlam kazandı. Düşünün küçük bir varlık var ve size, sizin ilginize muhtaç... Bu inanılmaz...

Eşiniz de eski bir model, şu an ne iş yapıyor?
- Benim en büyük iş ortağım. Çok uzun zamandır modellik yapmıyor. Biz tanıştığımızda da modellik yapmıyordu zaten. Şimdi ise markamın bürokratik kısmıyla ilgileniyor.

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil

Haberin Devamı

GİZLİM SAKLIM YOK
Bizimle paylaşabileceğiniz, hayranlarınızın duyunca şaşıracağı bir sırrınız var mı?

- Benim hayatım çok açık. Gizlim saklım yok. Hayatım hakkında size söyleyebileceğim tek şey çok çalıştığım ve çok fazla seyahat ettiğim. Hayatımın odak noktası ise oğlum ve eşim.

Bu bacaklarla yaşamak o kadar da kolay değil


BAHARAT ALACAĞIM
Türk yemeklerini tatmak istediğinizi söylediniz. Mutfakla aranız nasıl, yemek yapar mısınız?
- Evet, mutfağı severim ve pek çok şey yaparım. Türkiye’den de baharat alacağım ve yemeklerimde kullanacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!